Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Blixtnedslag i elskåp

I samband med ett kraftigt åskoväder på tisdagen slog blixten ned i ett elskåp i Roteberg, strax norr om Edsbyn. Det började på grund av detta brinna i ett stall.

Annons

Men elden hann aldrig sprida sig, eftersom gårdsfolket själva lyckades släcka elden med en brandsläckare. Däremot uppstod det skador på till exempel sadlar och selar, som förvarades i sadelkammaren.

Elskåpet sitter inne i sadelkammaren och i samband med åsknedslaget blev det totalförstört. I vanliga fall står två hästar i stallet, men de är nu på sommaren ute på bete. En katt uppehöll sig i byggnaden när blixten slog ner men den lyckades själv ta sig ut.

Ett kraftigt åskoväder drog över Roteberg på tisdagseftermiddagen. Det orsakade några rejäla smällar. Men branden upptäcktes inte på en gång, utan det var i samband med en koll efter ovädret som man öppnade dörren till stallet och upptäckte en kraftig rök.

Gårdsfolket slog då larm och räddningstjänsten från Edsbyn och Alfta plus befäl från Bollnäs ryckte ut. När man kom fram kunde man konstatera att branden var släckt.

Mer läsning

Annons