Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Blåser liv i danspaviljongen - inget stoppar Vischans bygdeförening

Inget stoppar oss nu! Vischans bygdeförening har köpt och tagit över danspaviljongen plus fotbollsplanen i Viksjöfors. Den nya föreningen äger båda och tanken är att paviljongen nu ska börja fungera som en bygdegård.

Annons

– Det vi är måna om är att det inte bara ska vara en danspaviljong, utan den ska fungera som ett allaktivitetshus för Viksjöfors med omnejd. Vi har en del planer för framtiden, säger Stefan Davidsson som är ordförande för den nybildade föreningen.

– Förhoppningen är att den kommer byn och dess innevånare till gagn, för alla unga som gamla, säger Michael Götesson som är kassör.

– Det är en jättefin fastighet. Jag har i flera år sett att den skulle kunna vara en jättefin samlingsplats. Där man skulle kunna hitta på olika aktiviteter, säger Anne-Maja Nordlund som är sekreterare i föreningen.

Läs också: Alftas Byaspex bjuder på revy igen i Viksjöfors

Hon tycker det är synd om hela fastigheten skulle stå och förfalla, som det blir om ingen sköter om den.

Uppskattningsvis sväljer byggnaden upp mot 800 besökare.

En inriktning föreningen har är att hyra ut den stora lokalen till företag och privatpersoner. En större danstillställning per år till en början tror de lockar folk till Viksjöfors. Namnet Vischan lever ju kvar sedan tiden då Viksjöfors var ett dansmecka för många.

– Vischan är ju synonymt med danspaviljongen, även om det inte bara ska vara ett dansställe. Men det är ett namn som drar, säger Stefan Davidsson.

Läs också: Viksjöfors har unik pilotskola

Träffen Three lake round för entusiastfordon kommer tillbaka i maj. En naturlig samlingspunkt blir förstås paviljongen när bilarna kör längs sjöarna Grängen, Lössnan och Flugen.

Loppis, brännbollsturnering och finsk rock ´n roll är andra idéer på framtida aktiviteter i och kring paviljongen.

Det var när Viksjöfors idrottsförening försattes i konkurs som erbjudandet kom att köpa loss fastigheten för 25 000 kronor. För detta ändamål bildades bygdeföreningen. Man fick god hjälp av Kjell Ungh i kontakterna med konkursförvaltaren att ta över paviljong och fotbollsplan.

Läs mer: Viksjöfors idrottsförening har försatts i konkurs

I mitten av november ordnades ett möte i skolan i Viksjöfors, dit ett 40-tal personer kom och där informerades om vad som gällde om man ville köpa loss fastigheten. Bygdeföreningen har i dag ett 50-tal medlemmar.

Man har även fått hjälp av sponsorer i arbetet att samla in pengar till både köp och den upprustning som behöver göras innan man kan köra i gång på allvar.

– Strömmen har vi fått i gång, så vi kan ha lite lampor på, säger Michael Götesson.

Vattnet har frusit, så rör har gått sönder och behöver lagas innan man kör i gång i köket och kan börja använda toaletter.

Följ nyhetsflödet och få pushnotiser om viktiga händelser från ditt närområde. Ladda ner vår nya app här, till Iphone eller till Andrsflödet och få pushnotiser om viktiga händelser från ditt närområde. Ladda ner vår nya app här, till Iphone eller till Android!

Iphone: App Store

Android: Play Butik

Mer läsning