Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Björnunge krockade med barnvagn

/
  • Här på en väg i Älvkarhed krockade Susanne Larsson och hennes lilla dotter Anna med en björnunge som var ivrig att ta sig över vägen.
  • - Nu kommer jag nog inte att gå ut och gå på ett tag, säger Susanne Larsson i Älvkarhed efter sammanstötningen med björnungen.

Det måste vara första gången det någonsin händer att en björnunge och barnvagn kolliderar. Men nu har det i alla fall hänt i Älvkarhed söder om Alfta. För mamma Susanne var det en chock, lilla Anna stirrade storögt medan taxen Rune och björnungen tog sammanstötningen med ro.

Annons

Susanne Larsson i Älvkarhed brukar varje dag ta en fem kilometer lång tur med lilla Anna, ett år och sju månader, i barnvagnen. Den raska motionsturen går på vägar runt Älvkarhed och taxen Rune följer alltid med.

På tisdagsförmiddagen var det här lilla sällskapet som vanligt ute på sin runda. Ett par kilometer från hemmet hände plötsligt det osannolika.

- Jag gick och pratade i telefon med en väninna. Den andra handen hade jag på barnvagnshandtaget och höll samtidigt i hundkopplet med den. Allt gick så fort, jag märkte att det kom någonting snett bakifrån och försökte slinka före vagnen men touchade i. Nu såg jag att det var en björnunge och skrek allt jag orkade i telefonen, hjälp en björn! Väninnan måste ha trott att jag blev anfallen en björn.

Susanne vände om på direkten och togs sig det snabbaste hon kunde med barnvagn och tax i släptåg till närmaste hus. Susanne hann först se att björnungen lugnt fortsatte sin färd in i skogen på andra sidan vägen.

- Det gick så jag tror inte Rune riktigt fattade vad som hände. Anna däremot satt bara och stirrade storögt.

Susanne var rädd att björnhonan skulle vara strax i närheten varför hon blev riktigt rädd.

När Susanne kom fram till det hus med bekant folk hon flydde till ringde hon sin sambo Sone Persson som jobbar som rovviltspårare åt länsstyrelsen. Samtidigt såg hon ett par som kom gående åt det håll där Susanne stött ihop med björnungen.

- Sone sade åt mig att säga åt dem att inte gå där i fall björnhonan var i närheten, säger Susanne Larsson.

- Nu kommer det nog att dröja innan jag går ut och går igen, .

 

 

 

 

Mer läsning

Annons