Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Björn med i debatten

/
  • Håkan Englund (S), Bengt Forssén (S), Björn Mårtensson (C), Yoomi Renström (S), Hans Jonsson (C) och Gun-Marie Swessar (C) diskuterade arbetsmarknad, näringsliv, tillväxt och turism i valrörelsens slutskede i Voxnadalens gymnasium.

Tidigare kommunalrådet Björn Mårtensson dök upp och debatterade, när det var dags för den tredje och sista diskussionen och dialogen mellan Centerpartiet och Socialdemokraterna inför kommunvalet i Ovanåkers kommun. Debattledare och moderator var som de tidigare gångerna politiske chefredaktören Anders Eklund.

Annons

– Jag känner mig taggad att återvända till kommunpolitiken i någon form, sade Björn Mårtensson under den inledande presentationen av debattörerna.

Björn Mårtensson återfinns på tredje plats på Centerpartiets lista till kommunvalet i Ovanåkers kommun.

De övriga politikerna för Centerpartiet denna kväll i gymnasieskolans Arena i Edsbyn var kommunalrådet Hans Jonsson och Gun-Marie Swessar. Socialdemokraterna ställde upp med oppositionsrådet Yoomi Renström, Håkan Englund och Bengt Forssén.

Temat för kvällen var arbetsmarknad, näringsliv, tillväxt och turism.

Några gånger hettade det till under debatten, bland att när det gällde arbetsgivaravgiften för unga anställda. Den borgerliga alliansen vill ha halv arbetsgivaravgift för unga anställda under 26 år. De rödgröna vill sänka arbetsgivaravgiften för de unga som är arbetslösa och får ett jobb.

Yoomi Renström förklarade att sänkt arbetsgivaravgift för unga har utnyttjats av arbetsgivare och har inte gett den effekt man har velat uppnå, nämligen att få fler unga fastanställda. Därför vill man gynna just arbetslösa ungdomar. De borgerliga vill gynna alla ungdomar.

I det inledande anförandet konstaterade Björn Mårtensson att Centerpartiet strävar efter ett gott företagsklimat med livskraftiga företag. Man vill ge stöd till befintliga småföretag, i första hand inom turism och nya servicenäringar.

Han flaggade också för ett rådslag mellan kommunen och företagen hur kommunens näringslivsbolag OKAB ska bedrivas i framtiden.

Även Yoomi Renström tog i sitt inledningsanförande upp behovet av en gemensam riktning för hur man förbättrar företagsklimatet i kommunen. Hon vill också vara med och stötta kvinnligt företagande. Håkan Englund tog inledningsvis upp kopplingen mellan utbildning och arbete. En god utbildning på alla stadier ger också förutsättningar för unga att kunna få och ta jobb i framtiden.

Mer läsning

Annons