Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bertil Eriksson vikarierar som kommunalråd

/
  • Inom alliansen har vi ännu inte bestämt om vi ska ha något möte med anledning av den uppkomna situationen. Men Kristdemokraterna kommer att ha ett möte på måndag innan fullmäktige, säger Bertil Eriksson.

Rättegången mot kommunalrådet Björn Mårtensson vid Hudiksvalls tingsrätt är satt till den 10 juni. Fram tills dess har Björn Mårtensson nu valt att ta semester tre veckor framåt. Kommunstyrelsens vice ordförande Bertil Eriksson (KD) går under denna tid in som vikarie.

Annons

– Jag kommer att leda kommunen politiskt och kommer att överta Björn Mårtenssons uppgifter under denna tid. Det är som under vilken semester som helst, säger Bertil Eriksson.

Det innebär till exempel att det blir Bertil Eriksson som redogör för kommunstyrelsens förslag om det skulle behövas vid kommunfullmäktige på måndag. Bertil Eriksson kommer även att ersätta Björn Mårtensson vid Hälsingerådets styrelsemöte nästa vecka.

Efter att det hade blivit känt att polisen fick knacka sönder ett fönster för att komma in i Björn Mårtenssons bostad, så har förtroendet för Björn Mårtensson börjat svikta, även hos Centern lokalt även om man har förtroende för honom tillsvidare.

Björn Mårtensson informerade inte fullt ut vid Centerns gruppmöte om hur det egentligen hade gått till när polisen kom för att hämta honom för provtagning i Bollnäs samma natt som han berusad körde hem från en fest norr om Alfta.

– Jag tror vi alla kände en stor besvikelse. Det är en tung sak som har kommit fram. Jag visste inte om denna episod förrän Ljusnans Mats Ivarsson ringde, säger Bertil Eriksson.…

 

– Jag tycker det är ett helt rätt beslut. Björn upplever stress och behöver vila. Han har aviserat att han tänker åka bort. Jag tror det är bra att få miljöombyte och se allt på distans. Han behöver lugn och ro och få tid att fundera över situationen.…

 

– Det är klart. Jag kommer både att fungera som kommunstyrelsens ordförande och i mitt ordinarie uppdrag som socialnämndens ordförande. Jag får göra en hård prioritering och ta det viktigaste.

Mer läsning

Annons