Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bert: "I helgen öppnade jag fem anläggningar"

Enligt Bert Karlsson, vd för Jokarjo AB som ska driva flyktingboende i Alfta, är det inget konstigt att tjäna pengar på behövande människor.

Annons

I helgen blev det klart att Jokarjo AB har fått tillstånd av Migrationsverket att driva ankomstboende för 256 flyktingar på Alfta Quren. Jokarjo kommer att hyra anläggningen av det företag, Fastigheterna på Kullen i Alfta AB, som tidigare drivit asylboende där.

Läs också: Granberg om att Bert tar över Alfta Quren: "Det här kommer bli bra"

Avtalet gäller i första hand i tre veckor och det finns möjlighet till förlängning i tre veckor. Men företagets vd Bert Karlsson är helt övertygad om att de kommer att få förlängt tillstånd av Migrationsverket även efter det.

Läs också: Ulander: "Visst har vi tid, råd och möjlighet att hjälpa"

– I helgen öppnade vi fem anläggningar, säger Bert Karlsson på måndagsmorgonen. Efter den här veckan har vi 32, tror jag att det är. Det går så fort att jag inte hinner med. Vi öppnade i Strömstad och i Falkenberg i går, vi öppnade i Värmland, i Simrishamn och vi öppnade Nyhyttan i Nora. På åtta timmar kan vi öppna en anläggning från noll.

Läs också: Bert Karlsson tar över i Alfta

En av anledningarna till att Jokarjo AB kan öppna så många nya boenden på så kort tid är enligt Bert Karlsson att de har en egen matfabrik i Lidköping. Därifrån gick det första lasset med mat till Alfta Quren i helgen.

Enligt Bert Karlsson ska Jokarjo ta över personalen från Fastigheterna på Kullen i Alfta AB.

– Vi kommer se till att få dit en ansvarig bara.

Efter de boenden som öppnade i helgen har Jokarjo i dagsläget inga planer på att låta verksamheten växa ytterligare.

Förra veckan var Bert Karlsson i Nås, väster om Borlänge, och pratade med oroliga bybor om att företaget vill öppna ett boende för 100 personer på orten. Men enligt Bert Karlsson så har varken de boende i Nås eller Alfta några skäl till oro.

Läs också: Så tycker Alftaborna om Bert Karlssons satsning

– Vi sköter våra boenden. Vi har aldrig problem med några grannar eller någonting. Vi ser till att det funkar och vi har en bra dialog med kommunen.

Mer läsning