Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bed & breakfast samt kafé i det som var Långheds skola

/

I maj öppnar Västeråsbon Eilef Petersen ett bed & breakfastboende samt ett kafé i det som tidigare var Långheds skola. En satsning han tror starkt på där i hälsinggårdarnas högborg. Redan har han tagit emot en hel del bokningar av sommarturister.

Annons

Hösten 2008 köpte Västeråsbon Eilef Petersen Långheds då nedlagda skola av Ovanåkers kommun. Det stod då också klart att han var beredd att satsa på någon typ av verksamhet där som eventuellt ett pensionat.

Eilef Petersen arbetar som resande försäljare år belysningsföretaget Osram men har tidigare även arbetat inom restaurang- och resebranschen.

Under fjolåret lät han renovera lokalerna och allt står redan i dag möblerat och klart för att ta emot gäster.

- Vi kallar det för Långhedgården. Vi öppnar i maj men då bara under helgerna. Från den 15 juni till den 15 augusti kommer vi att ha öppet alla dagar. Då är det meningen att våra två vuxna barn ska jobba där men även jag och min fru kommer upp under vår semester, säger han.

- Vi har åtta bäddar med en standard som blir betydligt bättre än på vandrarhem. Kaféet kommer att vara öppet för alla och förutom fikabröd kommer vi bland annat att ha mackor och glass.

Eilef Petersen berättar att han lockades att göra den här satsningen tack vare Voxnadalens rika kultur. Eilef Petersen säger också att han vill jobba vidare på sitt projekt i små steg. På sikt kan han tänka sig att det även blir en restaurang.

Mer läsning

Annons