Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Barnsligt av Tomas Tobé"

Tomas Tobé (m) är barnslig, och saknar respekt för den kommunala verksamheten. Det tycker Yoomi Renström (s) efter att Tobé förra veckan kallade Ovanåkers kommun för "en borgerligt styrd kommun".

– Men han följer en central strategi hos Moderaterna, säger hon.

Annons

Det var i förra veckan som Tomas Tobé (m) besökte Voxnadalens gymnasium, berömde skolan för att man utnyttjat pengarna i Lärarlyftet i så stor utsträckning – och passade på att kalla Ovanåker för en borgerligt styrd kommun.

– Jag tittar på vilken politik som förs, motiverade han då sitt uttalande.

Det har fått socialdemokratiska kommunalrådet Yoomi Renström att reagera.

– Jag tycker att det är barnsligt. Men Moderaterna har en strategi från centralt håll att framställa alla kommuner som det går bra för som borgerligt styrda, och alla det går dåligt för som socialdemokratiska.

Renström var bortrest under förra veckan och såg hans uttalande först under helgen.

– Tomas Tobé är en av de unga politiska yuppiesarna som har väldigt liten kunskap om och erfarenhet av den kommunala verkligheten. Och han visar otroligt liten respekt för den.

Hon anser inte heller att vare sig moderater eller socialdemokrater kan ta åt sig äran över att kommunen använt Lärarlyftetpengarna.

– Det visar snarare att vi har haft en duktig skolledning och en bra lärarkår som utnyttjat pengarna, oavsett var de kommer ifrån. Det ska de ha en eloge för.

Mer läsning

Annons