Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Barnens trädkonsert

/
  • Barnen och lärarna från Notens förskola sjöng en sång om när de planterade ett träd på Öjeskolans gård i Edsbyn. Det var en liten lönn. Melodin är ursprungligen en judisk sång. Det var en av sångerna under trädkonserten med barn från sex förskolor.
  • Vi leker träd, sjöng barnen både från Fölet (bilden) och Sparven. Barnen var också hoande ugglor som spanade i skogen i den sången.
  • Barnen och lärarna från Tuvans förskola sjöng om fem fåglar på en gren som flög i väg. De visade med fingrarna hur många som var kvar.
  • Backa förskola inledde med att sjunga en sång om en ek och att ha ett sommarbo där.
  • Sparven inledde med en ramsa och sedan sången Vi leker träd.
  • Nimrid Edvinsson, som jobbat som missionär i Tanzania i närmare 34 år, berättade hur viktiga träd är i Afrika apropå insamlingen till trädplanteringen där. Hon visade även olika föremål från landet som här en mjölkbytta som man har när man mjölkar.
  • Barnen och lärare från Sunnanäng i Alfta i gröna tröjor bjöd på en sång om träd till människans glädje.
  • Tre barn från Notens förskola spelade fiol.

På tisdagen ordnades en trädkonsert i Edsbyns pingstkyrka, där barn från sex förskolor medverkade. Träd är även viktiga för människor. Trädplantering kan vara ett sätt att bekämpa torka och fattigdom, var ett av budskapen under konserten.

Annons

Barnen var inbjudna av Notens förskola, som hade ett temaarbete om just träd i höstas.

Åsa Arvidsson Kuhles för Notens förskola presenterade de olika inslagen under trädkonserten.

Man har även samlat in pengar till trädplantering i Tanzania och planterat ett träd på Öjeskolans gård, där Noten håller till.

Under tiden barnen samlades i pingstkyrkan visades foton från Notens temaarbete på en stor skärm längst fram i kyrkan. Helén Sundell från Sunnanäng i Alfta inledde och sjöng en sång om ett grönskande träd.

Sedan avlöste barngrupperna varandra. Barnen från Backa förskola sjöng en sång om en ek och ha ett sommarbo där och Sparven sjöng bland annat om att leka träd. Det gjorde även barnen från Fölet som dessutom bjöd på visan om ekorren som satt i granen och en ramsa.

Nimrid Edvinsson, som jobbat som missionär i Tanzania i närmare 34 år, berättade hur viktiga träd är i Afrika apropå insamlingen till trädplanteringen där. Hon visade även föremål gjorda i Tanzania.

Sedan kom barnen från Tuvans förskola och sjöng en sång om fem fåglar, som satt på en trädgren och sedan flög i väg en efter en. Barnen från Sunnanängs förskola i Alfta söng om träd till människans glädje. Tre barn och en förskollärare från Noten spelade fiol innan den stora gruppen från Noten sjöng en sång om när de planterade trädet på Öjeskolans gård.

Mer läsning

Annons