Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bågskytte med guldkant

/
  • Guldmedaljören Lina Björklund visar hur det ska se ut när man tränar bågskytte.
  • Guldmedaljören Lina Björklund visar hur det ska se ut när man tränar bågskytte.
  • Sandra Persson, Thea Björklund och Camilla Persson fanns också på plats. Sandra är medlem i bågskytteklubben sedan ett år tillbaka.
  • 11-åringarna Elvira Forsblom och Tova Embretsen från Viksjöfors berättar att de, förutom att testa bågskytte, är med kompisar och åker skidor under sportlovet.
  • Jonathan Hälsing får hjälp av pappa Christer att spänna bågen på rätt sätt. I detta moment har inte pilen kommit med.
  • En ny grupp har ställt sig på rad för att börja skjuta pilarna mot tavlorna.

Under två dagar går det bra att fira sportlovet med en SM-guldmedaljör. Lina Björklund, som tog guld under SM i bågskytte, ställer upp och instruerar den som vill prova på bågskytte i BSK Edsbyns nya lokaler i Centrumhuset i Edsbyn. Första dagen tisdag beräknas upp mot 100 personer ha kommit dit för att testa.

Annons

– Först får alla som kommer hit en grundläggande lektion i bågskytte. Tanken är att kanske 10 procent blir nya medlemmar hos oss, säger Lina Björklund.

Hon har för övrigt inlett en turné till skolorna i Ovanåkers kommun tillsammans med nye ordförande Stefan Kastemyr för att berätta om bågskytte och värva nya skyttar. Det ingår i satsningen Idrottslyftet och sker i samarbete med studieförbundet SISU.

På torsdag finns åter möjligheten att få prova på bågskytte i BSK Edsbyns nya lokaler i Centrumhuset.

Mer läsning

Annons