Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Åter Stormässa och karnevalståg

/
  • Forsparken i Alfta lever upp under lördag och söndag, då det är dags för den årliga Stormässan och karnevalståget. Bakom står som vanligt Alfta GIF fotboll och ishockey.
  • Dans och scenframträdande blir det på lördag den 13 augusti i Forsparken.

På söndag den 14 augusti är det åter dags för det populära karnevalståget i Alfta. Till dags dato är 15 ekipage anmälda. Karnevalståget går genom centrum till Forsparken.

Annons

Stormässan börjar dock redan på lördag kväll den 13 augusti då Rock Tools med Mats Wester från Nordman och Eric Bazilian från The Hooters, med många världshits i sitt bagage, står för scenuppträdandet i Forsparken i Alfta. En känd hemlig gäst utlovas också.

Det går under kvällen att dansa till Highlights och Granströms står för discot. Dessutom blir det servering, klassikern kålsoppa och hamburgare. Skjutbanan, tombolan och kiosken är öppna i den vackra folkparken, som har bevarat mycket av sin gamla charm.

När karnevalståget startade för över 70 år sedan började och slutade det i Forsparken. Men numera går karnevalståget bara en gång genom centrala Alfta. Det brukar följas av en stor skara människor, som kantar Långatan.

Två timmar innan ekipagen börjar rulla släpps Alftaålen, som är Stormässans egen tidning. Ålen är Alfta sockens symbol och fanns även med i kommunvapnet, när Alfta var egen kommun. I täten för karnevalståget går Bollnäs ungdomsorkester, som även kommer att spela i Forsparken på söndag.

I år kommer gänget från Småstadsliv att bjuda på en karnevalsspecial på stora scenen i Forsparken på söndag. Bortåt 600 åskådare per kväll såg Småstadsliv i Forsparken tidigare i somras.

Den som betalar entré på söndag är dessutom med och röstar på publikens favorit i karnevalståget. Publiken äger 50 procent av poängen, när årets bästa ekiapge i karnevalståget ska utses. Den andra hälften ägs av en utsedd jury.

Det blir även dragning i det så kallade Ål-lotteriet. Serveringarna är öppna och förra årets succé tacos finns med.

Mer läsning

Annons