Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Årets företagare nominerade

/
  • Vid en ceremoni på Stolen intill Edsbyverken fick Maria G Nilsson, Anders Nordén och Rose-Marie Söderberg ta emot diplom och blommor från representanter från Företagarna Voxnadalen.
  • Anders Nordén, Maria G Nilsson och Rose-Marie Söderberg heter de tre företagare som är nominerade. De har alla chansen att bli Årets företagare i Ovanåker 2011 för sina insatser.

Tre företagare är nominerade till Årets företagare i Ovanåker 2011. Under Eldklotet-galan i Gävle den 21 april kommer en av dem att utses till Årets företagare i Ovanåker och har även chansen att bli länets.

Annons

Vid en ceremoni på Stolen intill Edsbyverken fick Maria G Nilsson, Rose-Marie Söderberg och Anders Nordén ta emot diplom och blommor från representanter från Företagarna Voxnadalen, som är en av landets 277 lokala föreningar. Företagarna Voxnadalen har drygt 100 medlemmar.

– Vi tycker att de tre nominerade företagarna är värda att lyftas fram genom det de har gjort. Det här är en av de roligaste saker vi har att göra, säger Gun-Marie Swessar för Företagarna Voxnadalen.

Allmänheten har först skickat in förslag på företagare och sedan har en jury som är styrelsen för Företagarna Voxnadalen och OKAB:s styrelseordförande Mikael Jonsson utsett de tre.

– Jag är fruktansvärt glad. Jag har blivit utvald av flera och det betyder att juryn tror på mig och mitt företag. Det är en makalös känsla, säger Maria G Nilsson.

– Det är jätteroligt att ha blivit nominerad. Det skulle vara roligt att veta vem som skickade in förslaget. Jag vet inte vem, säger Rose-Marie Söderberg.

– Det är kul att vara en av de nominerade. Det betyder väl att man måste ha gjort en del bra saker, säger Anders Nordén.

Maria har tidigare jobbat med radio och tv och lite i butik och på fritidsgård. Den första bilden hon sålde var en fotbollsbild till Ljusnan. Hon minns hur hon skickade en fotorulle med buss till Bollnäs. I dag fotograferar hon mest åt företag och privatpersoner. Det blir mycket familjefotograferingar. Hon verkar från Edsbyn.

Rose-Marie utbildade sig först till undersköterska och jobbade även inom vården innan hon börhjade vårda blommor. När hon var 24 år köpte hon gamla Blom-Rosa som blev Blåklinten. Till Arken kom hon 1997 och 2011 flyttade hon till gamla Wästgårds och öppnade även en gårdsbutik vid Panes i Edsbyn som är under utveckling.

Anders är elektriker i grunden. Han jobbade till en början vid gamla ÖSA i Alfta. Han har jobbat med elinstallationer, reparationer, industriservice och med lastmaskiner och truckar. När Alfta industricenter blev till startade han eget och fick ett avtal gällande drift och skötsel inom området. För tre år sedan tillkom Knagga, som är en anorlunda butik i Alfta.

Mer läsning

Annons