Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Annorlunda bad i forsen

/
  • Anders Östling och Lars Forsblom med barnen Emil Forsblom, Alma Lundqvist, Rebecka och Olivia Östling prövade på att sitta mitt i en av forsarna i älvfåran.
  • Anders Östling och Lars Forsblom med barnen Emil Forsblom, Alma Lundqvist, Rebecka och Olivia Östling prövade på att sitta mitt i en av forsarna i älvfåran.
  • Här tar sig Emil Forsblom ner i vattnet. Det gäller att vara försiktig så man inte halkar på de våta klipporna. Bäst är faktiskt att sitta ner både på land och i vattnet när man ska framåt.
  • Vattnet skummar och fräser och kastar sig ner mellan stenarna i älvfåran. I de lugnare partierna glittrar det förföriskt i solen.
  • Alma Lundqvist, Rebecka Östling, Olivia Östling och Emil Forsblom ger klipp- och forsbadet i Alfta toppenbetyg. Kul med vattenfallet som man kan gå in bakom, tycker de.
  • Mikael Abrahamsson och Annette Gustavsson från Askersund är på sommarbesök i Alfta. De brukar också gå ner och ta ett sent kvällsdopp bland klipporna och det forsande vattnet, berättar de.
  • Olivia Östling och Emil Forsblom gillar båda forsen som man kan komma in bakom. Emil ger fors- och klippbadet 5 + (högsta betyg) och Olivia 4 +.
  • Fors- och klippbadet bjuder på små laguner mitt i älvfåran.
  • Man solar på klipporna och badar i det forsande vattnet.

En bit ovanför det vanliga badet i Alfta, Kvarnsvedenbadet, hittar man ett annorlunda bad - fors- och klippbadet. Man tar sig dit via stigar både på Born-sidan och Forsparken-sidan. Vattnet skummar och fräser och kastar sig ner mellan stenarna i älvfåran. I de lugnare partierna glittrar det förföriskt i solen.

Annons

Här och där på klipphällarna ligger folk och solar denna varma julidag. Några badare tar sig ner i vattnet för att svalka sig.

På båda sidorna sitter också varnings-skyltar uppsatta som talar om att dammluckorna uppströms fjärrmanövreras. Därför kan man släppa på vatten i strömfåran utan föregående varning. Det kan vara bra att tänka på om man vill pröva badet.

Häromdagen prövade Lars Forsblom och Anders Östling badet tillsammans med barnen Emil Forsblom, Olivia och Rebecka Östling och Alma Lundqvist.

Särskilt uppskattade barnen möjligheten att vid ett av badställena ta sig in bakom det forsande vattnet.

Inte långt från Lars och Anders låg Annette Gustavsson och Mikael Abrahamsson och solade på två badlakan, som de hade brett ut på klipporna.

– Jag har inte varit med om något liknande, säger Mikael Abrahamsson.

– Det forsar så härligt och så ligger badet så nära där vi bor. Min faster Mona Malmkvist bor alldeles ovanför badet. Det är också lugnt här, säger Anette Gustavsson.

Mer läsning

Annons