Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Anhöriga inbjuder till offentligt möte

Nu inbjuder de anhöriga till hyresgästerna på de två särskilda äldreboendena Solrosen och Linblomman politikerna till ett möte på torsdag kväll för att reda ut de motsägelsefulla besked de tycker att de fått under hösten.

Annons

Den närmaste veckan kommer de två särskilda äldreboendena Solrosen och Linblomman i Edsbyn att stå i fokus mer än tidigare. På torsdag kommer nämligen kommunstyrelsen att se över de beslut de tagit i frågan och nästa måndag kommer man även i fullmäktige att diskutera ärendet.

Nu har även de anhöriga till de som bor på Solrosen och Linblomman särskilt inbjudit kommunstyrelsens och socialnämndens ledamöter till ett offentligt möte på torsdag kväll.

Enligt Inger Öst är det anhöriga till sju av de som nu bor kvar på Solrosen och Linblomman som står bakom inbjudan.

- Vi hade ju tidigare begärt att få träffa socialnämnden men det önskemålet föll bort i och med det besked vi fick av socialnämndens ordförande Bertil Eriksson att de gamla som inte ville flytta skulle få bo kvar under samma betingelser som ett särskilt äldreboende.

- Ingen tycks vilja ta ansvar för det som händer och den information vi har fått har varit väldigt motsägelsefull, säger Inger Öst.

Mötet som kommer att hållas i bibliotekets hörsal kommer även att vara öppet för allmänheten.

 

 

 

Mer läsning

Annons