Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Anhöriga behöver stöd

/
  • Carina Nordqvist, Lena Ståhl, Gerd Larsson, Magdalena Broberg och Annette Gunnarsson jobbar med anhörigstödet i Ovanåkers kommun. Det är ett stimulerande arbete, tycker de. På bilden saknas Ulla-Britt Eriksson. Och deras chef Rigmor Olsson.
  • Nu har anhörigstödet i Ovanåkers kommun en egen expedition, dit man kan gå eller ringa varje vardag. Carina Nordqvist tar emot denna dag.

Anhörigstödet i Ovanåkers kommun har nu funnit sin form. Sex personer jobbar med stödet och man har kontakt med 50 anhöriga, som man hjälper och stöttar. Men mörkertalet är stort och det finns säkert fler som skulle behöva få hjälp.

Annons

– Det här är något som jag har drömt om att få göra i många år, att få arbeta för de anhöriga. Vi är till för att hjälpa och avlasta, så att make eller maka slipper känna sig bara som vårdare, säger Carina Nordqvist.

Anhörigstödet kan erbjuda avlösning i hemmet och avlastning hos dagverksamheten. Populära är anhörigcaféerna i Alfta och Edsbyn en gång i månaden, där anhöriga som vårdar eller har omsorg om någon närstående i hemmet kan få träffa andra anhöriga i samma situation och byta erfarenheter och ha roligt tillsammans.

Det finns även anhöriggrupper där man samlas med en anhörigstödjare och kan prata.

Anhörigstödet kommer den 18 mars att ha ett öppet hus i Gyllengårdens matsal i Edsbyn på eftermiddagen och kvällen, då man ger information och visar upp sig och vad man kan erbjuda.

Mer läsning

Annons