Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Alpint syskonpar fick hjälp

/
  • Ordförande Pelle Ringbo delade ut pengar, diplom och blommor till Louise och Robin Wedin. Utdelningen skedde i samband med föreningen Gamla EIF:ares årsmöte.

Syskonen Robin och Louise Wedin från Edsbyn satsar allt på riksidrottsgymnasiet i alpint i Gällivare. Men det är dyrt med tävlingar och utrustning så därför har de fått varsitt bidrag/stipendium från föreningen Gamla EIF:are

Annons

Föreningens ordförande Pelle Ringbo delade ut 3 000 kronor vardera plus blommor i samband med föreningens årsmöte i restaurang Nu läll i Edsbyn häromkvällen. De fick stipendiet för sina lovande insatser i alpint.

Robin är 17 år och Louise 16. I Gällivare kör de alla grenar som ingår i alpint, som slalom, störtlopp, storslalom, super-G, superkombination och parallellslalom.

– Det betyder väldigt mycket för mig att få det här bidraget. Det känns roligt att få hjälp från andra. Det kostar mycket att hålla på med den här sporten, säger Louise.

– Jag tycker det är jättekul att få det här bidraget. Vi har även fått ett diplom som minne. Det är svårt att få det att gå ihop ekonomiskt med tävlingsavgifter, utgifter för utrustning, boende liftkort med mera, säger Robin.

Vad tycker ni om utbildningen i Gällivare?

– Jag tycker jättemycket om den. Det blir ett minne för livet att gå där. Det är faktiskt roligare än jag trodde det skulle vara. Det är ett härligt gäng som går där uppe och jag får mycket erfarenhet, säger Louise.

– Jag tycker utbildningen är väldigt bra. Första året bor man tillsammans och i tvåan får man en egen lya. Så nu bor jag själv. Man lär sig att ha struktur på vardagen. Allt ska skötas, säger Robin.

Kommande vecka har de sportlov, men Louise förbereder sig för yngre junior-SM i Funäsdalen i början av veckan.

Robin ska köra fyra slalomtävlingar i Luleå och i Finland.

Mer läsning

Annons