Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Allt gratis på årets Folkhälsoväcka

/
  • SAMARBETAR. Lisa Johansson, Jessica Ulvhag och Anna Olsson styr upp friska aktiviteter i södra Hälsingland under årets Folkhälsoväcka.

För att locka fler att ta vara på sin hälsa anordnas Folkhälsoväckan under höstlovet. Kommunerna i södra Hälsingland samarbetar för att hålla ihop mängder av prova-på-aktiviteter, föreläsningar och annat kul.
I år är allt gratis.

Annons

För fjärde året i rad hålls Folkhälsoväckan i Bollnäs och Ovanåker. I år samarbetar kommunerna med Söderhamn, som ordnar arrangemanget för andra gången. Förra hösten blev det en succé.

– I utvärderingar sades det att "nästa år ska jag vara ledig den här veckan, så jag kan vara med på det jag vill". Då är man på rätt väg, säger Anna Olsson, controller på Söderhamns kommun.

I år kan det bli lättare att delta. Nu har veckan flyttats från mitten av september till höstlovet, första veckan i november. Dessutom kostar det inget.

– Allt i programmet är gratis. Men om någon vill ordna annat vid sidan av, det säger vi inget om, säger Jessica Ulvhag, folkhälsostrateg på Bollnäs kommun.

Tanken med veckan är att skapa mötesplatser och att få människor att komma iväg för att testa nya aktiviteter.

– Det blir lite som en spark i ändan, säger Anna Olsson.

Mer läsning

Annons