Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Allsångskväll vid Mårtes

/
  • Margaretha Eriksson och Eva Karlsson sjöng glatt med i Dagny. Svårare var det att sjunga med i Jag vill ha en egen måne och Fritiof och Carmencita. Möjligen gick de för lågt.
  • Margaretha Eriksson och Eva Karlsson sjöng glatt med i Dagny. Svårare var det att sjunga med i Jag vill ha en egen måne och Fritiof och Carmencita. Möjligen gick de för lågt.
  • En av kvällens yngsta besökare var lilla Beata Juel som tillsammans med morfar Peer Juel kom för att lyssna på mormor Britt Juel, som är en av sångarna i kören Tonflödet.
  • Anna Smedsgård leder kören Tonflödet. De inledde med Klinga mina klockor och fortsatte sedan med vackra sånger som I folkviseton och Gabriellas sång
  • Gunnel Sarne var med på noterna och sjöng ut. Gunnel sjunger annars med i SPF:s kör i Edsbyn, så hon är en van sångerska som tycker det är roligt att sjunga.
  • Tonflödet inledde med körsång, innan åhörarna fick vara med och sjunga. Man avslutade med I denna ljuva sommartid och sommaren är kort.
  • Urban Karlsson från Lions i Edsbyn, närmast i bild, ledde kvällens program och allsång. Jag är den nya Bosse Larsson, konstaterade han.

En kväll när sommaren var som bäst var det dags för den första musik- och allsångskvällen i Edsbyn. På stora scenen vid Mårtesgården sjöng kören Tonflödet och åhörarna bjöds in att sjunga med i några av sångerna.

Annons

Solen flödade ner från en klarblå himmel och björkarna susade lätt i kvällsbrisen, när besökarna anlände till backen bakom hembygdsgården. På plats fanns även kvällens presentatör och allsångsledare Urban Karlsson.

– Tanken med de här kvällarna är att människor ska få träffas och få sjunga i en lugn miljö. Vi behöver sådana här samlingar i Edsbyn, säger Urban Karlsson.

Två trogna besökare är Anne-Marie Eklund och Gunnel Sarne.

– Jag är med och sjunger. Jag sjunger i SPF:s kör annars, så varför skulle jag inte våga i kväll? En bra allsång ska bjuda på blandade sånger, både profant och sakralt. Det är roligt att få vara med och sjunga, säger Gunnel Sarne.

Det var Lions i Edsbyn i samarbete med Ovanåkers hembygdsförening som startade musik- och allsångskvällarna förra året och fortsätter i sommar.

Nästa gång den 14 juli kommer Arne "Rosen" Qvick sjunger och leder allsången.

Mer läsning

Annons