Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Allergianpassad Annie

/
  • Elin Lennartsson spelar Annie i musikalen, som är regisserad av Jon Anderzon. På lördag den 11 september kommer musikalen att vara allergianpassad.

Det är sällan en hel musikalföreställning inklusive fikat i pausen är anpassade för allergiker. Men på lördag den 11 september händer det i Alfta tennishall, när man ger kvällens föreställning av musikalen Annie.

Annons

Ett synbart bevis på detta är den fyra-fem meter höga julgran av hönsnät, som dekorerats med 2 500 julgranskulor! Det går ju inte att ta in en riktig gran om man ska ta hänsyn till de som lider av astma och allergi.

Alla kvällens scenkläder är tvättade för hand med specialtvättmedel, vanligt smink och sprayer är förbjudna. Föreställningen är fri från sådant som nötter, tobaksrök, ballonger och djurepitel. Alla rökeffekter på scenen är omgjorda med mera.

– Det är få föreställningar som är helt allergianpassade. Det känns därför jättekul att vara bland dom första, säger regissör Jon Anderzon.

Det kommer även att serveras fika som är fritt från gluten, mjölk, laktos, ägg, soja och självklart inga nötter, jordnötter eller mandlar.

Bakgrunden till satsningen är att en av deltagarna i Musikalskolan just är allergiker.

Mer läsning

Annons