Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Alla hjärtans dag: Så har dejtandet förändrats – från mun mot mun-metoden till dejtingappar

Sam och hans blivande fästmö skrev niohundra brev till varandra innan det sa klick. Anders körde på mun mot mun-metoden – de träffades och pratade.
I dag sker de första kontakterna ofta via sociala medier.

Annons

Förr i världen fick herrarna inte följa med damerna upp på rummet. I dag är det inte ovanligt att ett par träffas på krogen och följer med varandra hem redan första kvällen.

Men även om det finns många skillnader finns det också många likheter mellan hur det var att dejta förr och nu. Det är i dag ofta med det skrivna ordet som en relation tar fart – precis som i början av 1900-talet.…

Läs också: Nu vaknar Edsbynatten till liv

I det här inslaget berättar Sam Lindqvist och Anders-Erik Sköld om hur de träffade sina fruar för många decennier sedan. Men vi träffar också Jimmy Bergquist, Emma Rehnström och Martin Berggren som berättar om hur unga i dag tar den första kontakten med någon de är intresserade av. För de som är födda på 1990-talet är det lika vanligt att umgås via en skärm som att mötas ansikte mot ansikte. Det finns åtskilliga sajter och appar till de smarta telefonerna som hjälper till att sammanföra människor.

Tävling: Här är vinnarna i Alla hjärtans dag-tävlingen

Läser du ofta nyheter i din mobiltelefon? Ladda ner vår nya app här, till Iphone eller till Android!

Iphone: App Store

Android: Play Butik

Läs också: Vår nya app kan vinna pris

Mer läsning