Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Alice, 80 år, en riktig piggelin

/
  • Alice Palm gick ner 16 kilo i vikt med Cambridgekuren en vikt hon sedan lyckats hålla. Nu vill hon hjälpa andra att lyckas nå ett välbefinnande.
  • Alice Palm är en ovanligt pigg 80-åring. Ett biologiskt test hon gjorde för en tid sedan visade att hon hade samma värden som en 60-65-åring.

Hur många är det inte som önskar att gå ned i vikt och må bättre. En som säger sig ha svaret på hur vi ska bära oss åt är Cambridgekonsulenten Alice Palm, 80 år, nyinflyttad Edsbybo.

Som företrädare för Cambridgekuren törs man nog säga att denna 80-åriga piggelin är ett levande exempel på vad rätt kost och motion kan åstadkomma.

Annons

Säkert känner många Ovanåkersbor som en gång i tiden pluggat på Torsbergsskolan i Bollnäs igen Alice Palm där hon jobbade på expeditionen. Sedan i Julas är hon Edsbybo med bostad efter utfarten mot Voxna. Nu hoppas Alice Palm som är företrädare för Cambridgekuren att hon ska få hjälpa Ovanåkersborna att gå ned i vikt och må bättre.

Alice Palm provade själv kuren för några år sedan med så lyckat resultat att det slutade med att hon utbildade sig till Cambridgekonsulent för att kunna hjälpa andra.

- Innan dess hade jag provat alla möjliga metoder för att sedan gå upp i vikt igen. Så provade jag Cambridgekuren gick snart nog ner 16 kilo och kunde sedan hålla den vikten. Ett biologiskt test jag gjorde för en tid sedan visade att jag hade värden som en 60-65-åring, säger hon.

Cambridgekuren går ut på att man byter ut de måltider man i vanliga fall äter mot specialkomponerade soppor och mjölkdrinkar som fyller dagsbehovet av näringsämnen, vitaminer och mineraler. Några vägningar förekommer inte eller att man räknar points.

Det här hände under tiden Alice Palm bodde i Sörforsa, där hon fortfarande är engagerad i det katolska kapellets verksamhet.

- Den Cambridgekonsulent jag gick hos där nämnde att hon hade många kunder i Bollnäs. Eftersom jag tidigare bott i Bollnäs så fick jag en idé om jag kanske själv skulle utbilda mig till konsulent och flytta tillbaka till Bollnäs.

Konsulenterna spelar en avgörande roll om Cambridgekuren ska lyckas och bli bestående. De har alla fått utbildning i näringslära, motion och beteendeförändringar innan de får sina certifikat. Alla har de också egna erfarenheten av viktminskning och de svårigheter det kan innebära.

- Att lyckas gå ned i vikt på egen hand är svårt. Då är vi konsulenter till en hjälp och ett stöd, säger Alice Palm.

Förutom måltiderna har Cambridgekuren ytterligare tre hörnstenar och det är lära ut sunda matvanor, att genom mental träning ändra ät- och motionsbeteende samt hålla vikten programmet.

Mer läsning

Annons