Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Alftaman hotade att bränna sina grannar inne

En man sa att han skulle bränna sina grannar inne och sparkade sönder deras dörr. Grannarna reagerade med att ta fram en brandsläckare och ringa polisen. Nu har mannen dömts för flera brott.

Annons

Paret i Alfta utsattes för hot från sin granne under flera timmar i september förra året. Under en rättegång som nyligen ägde rum i Hudiksvalls tingsrätt berättade de om den otäcka dagen.

Kvinnan berättade för tingsrätten att hon först fick ett hotfullt meddelande från mannen, senare kom han springande över deras gård och började banka på ytterdörren. Mannen slog med en färgburk och kvinnan var rädd att mannen skulle ta sig in. Men sedan lugnade han ned sig.

I alla fall i ett par timmar. Sedan kom mannen tillbaka ytterligare två gånger. En gång då han fortsatte att slå på dörren och en gång riktade han ett rör mot dem som om det var ett vapen och skrek att han skulle tända eld på deras hus. Därefter anlände polisen och mannen greps. …

Mannen, som är i 30-årsåldern, ifrågasatte inte berättelsen under rättegången. Han sa att han mindes att han druckit alkohol och skrikit åt sina grannar, men i övrigt saknade han minnesbilder från dagen.

Hudiksvalls tingsrätt har nu dömt mannen för olaga hot och skadegörelse till fängelse i två månader. I domen ingår även ett fall av olovlig körning, narkotikabrott och grovt rattfylleri för att han kört bil utan körkort och under påverkan av droger i december 2014. Mannen nekade till det brottet och sa att han hade fått skjuts den aktuella dagen, men en polis vittnade om att han sett mannen köra bil.

Mannen ska betala 12 000 kronor i skadestånd till paret.

Mer läsning

Annons