Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Alftafruar hett ämne i Stormässans karnevalståg

/
  • Många söker sig till Alfta när det är karnevalståg. Många ekipage är redan anmälda till årets upplaga där riktigt heta ämnen kommer att belysas från lastbilsflaken.

Till helgen, den 14-15 augusti, är det dags för den traditionella Stormässan i Alfta.
Och är det Stormässa så blir det förstås ett karnevalståg
Många ekipage har redan anmält sig.

Annons

Nu på lördag och söndag är det åter dags för Stormässa i Alfta. Fotbollen och ishockeyn i Alfta GIF som svarar för arrangemanget tycks ha fått ihop ett riktigt intressant program under de två dagarna.

För lördagskvällens scenframträdande svarar Niclas Frisk Chinatown med bland annat Titiyo. Och de som tänker ta sig till Forsparken för att dansa på lördag kväll kommer säkert att bli nöjda över arrangörernas lyckosamma val – bandet Divine.

Söndagens höjdpunkt, förutom att Alfta-Ålen släpps, blir förstås karnevalståget.

Trots att det inte hänt så mycket lokalt i år har arrangörerna redan fått in hela 14 anmälda ekipage.

- Tidigare år har många väntat till slutet på innan de anmält sig så vi tror och hoppas att det ska komma några till. Det är väldigt bra med tanke på att i år får inte mer än ett ekipage i tåget ta upp ett ämne. Tidigare år har ju flera kunna kört samma tema, säger Leif Wiklund som är en av dem som håller i karnevalståget.

Vad blir det då som årets karnevalsbesökare kommer att få skratta åt?

- Lite lokalt blir det ända. I stället för Hollywoodfruar så kommer ett ekipage att handla om Alftafruar. Ett annat heter den tredje hälsocentralen vilket lär åsyfta den nya hälsocentralen i Alfta. Det blir också lite internationellt som Tiger Woods och oljekatastrofen, avslöjar Leif Wiklund.

Mer läsning

Annons