Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Alftaelevers skolresa stoppad av askmolnet

/
  • Det blev ingen resa den här gången för Lorena Rodriguez, Anna Jonasson, Emma Dahlin, Niklas Stålbrandt, Dennis Englin, Niklas Mickelsson, Samuel Unger, Alexander Eriksson, Vidar Hammarsten, Luis Anger, Filip Nordlund, Markus Lundholm och Benjamin Gladwin.

På måndagsmorgonen skulle 12 niondeklassare samt deras två lärare rest iväg för en veckas vistelse i Glasgow, Skottland. Nu blev det inte så på grund av det askmoln som ställer till det för flyget. En ny resa är inbokad den 17:e maj och nu hoppas de besvikna Alftaeleverna att den i alla fall blir av.

Annons

De 12 elever ur Alftaskolans niondeklasser som läser särskild engelska och svenska började planera sin resa till Glasgow redan i slutet av åttan. De har fått bidrag men även jobbat ihop en del av resan själva genom att sälja godis och kakor. På måndagsmorgonen skulle avresan till det veckolånga Glasgowbesöket äntligen bli av. Så blev det nu inte. Redan i lördags blåstes resan av på grund av det askmoln ställer till det för flyget.

- Det var ingen som ropade yippee när vi ringde runt och gav det tråkiga beskedet, säger svenskläraren Samuel Unger som tillsammans med engelskläraren Camilla Clark.

Nej, eleverna är alla överens om att det här inte var kul alls. Resan har de verkligen sett fram emot. En vecka i Glasgow tror de ska hjälpa dem att behärska det engelska språket ännu bättre.

I Glasgow skulle de bott på vandrarhem. Under vistelsen var det bland annat tänkt att de skulle göra besök på två skolor. En skolklass i Glasgow har de redan haft kontakt med. Ett slottsbesök var inplanterat i programmet och så en fotbollsarena och ett fotbollsmuseum.

Nu är ändå inte allt hopp ute för att det blir en resa ändå.

- En ny resa är bokad 17:e maj, säger Emma Dahlin, när tidningen träffar eleverna på Alftaskolan.

- Ja, med samma avresetid 03.43 från Bollnäs, säger läraren Samuel Unger.

Eleven Benjamin Gladwin är lite orolig.

- Det är absolut sista chansen för sedan slutar skolan.

Mer läsning

Annons