Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Alfta rehab företagssatsar

/
  • I dag jobbar 20 anställda vid Alfta rehab & AlftaQuren. Nya vindar blåser och man satsar nu på att företag och försäkringsbolag går in och betalar rehabilitering av sjukskrivna.
  • En utredning tar tre-fyra dagar att göra hos oss. Själva rehabiliteringen kan sträcka sig från en vecka upp till fyra veckor, säger Sofie Berglén och Christin Jonsson.

Alfta rehab vänder sig till företagen. När handläggningstiderna för utredning och rehabilitering bara har blivit längre via Försäkringskassan och det även är trögt hos Landstinget med remisser drabbar det de sjukskrivna.

Annons

– Vi kommer därför att satsa stenhårt på sjukskrivna nu när regeringen inte gör det. Vi har nästan halverat priset för att företag som vill skicka sina sjukskrivna på rehabilitering. Det handlar om rehabilitering för allt från smärta till psykisk ohälsa, säger Sofie Berglén som är ny utsedd vice VD och driftschef för Alfta Rehab & AlftaQuren.

– Det har visat sig att anställda har svårare att komma tillbaka ju mer sjukskrivningen drar ut på tiden. Företagen har också allt att vinna på att de anställda kan komma ut i arbete igen, säger Christin Jonsson som är ny rehabchef.

Både Christin och Sofie ser ljust på framtiden och tror på den nya satsningen.

– Jag tror det här kommer att sätta Alfta på kartan igen. Jag ser jätteljust på framtiden, säger Sofie.

– Som det har varit tidigare har Alfta rehab inte behövt marknadsföra sig. Med Sofie, som har erfarenheter från säljbranschen och ser på det här med andra ögon, tror jag vi kan möta framtiden på ett annat sätt, säger Christin.

Mer läsning

Annons