Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Alfta nya hälsocentral invigd

/
  • Ovanåkers kommunalråd Hans Jonsson (C) förklarade den nya hälsocentralen i Alfta invigd och klippte bandet. Läkaren Ali Ghaffari och ortopeden Mats Hamberg var bandhållare.
  • Ovanåkers kommunalråd Hans Jonsson (C) förklarade den nya hälsocentralen i Alfta invigd och klippte bandet. Läkaren Ali Ghaffari och ortopeden Mats Hamberg var bandhållare.
  • Riksspelmannen Oline Bakkom från Östersund underhöll med sin fiol.
  • Björn Mårtensson som uppvaktade den nya hälsocentralen för Alfta Rehabs räkning passade på att få sin hand undersökt av Ortepeden Mats Hamberg.
  • Hans Ungman från Skålsjön som i sitt hälsoval valt den nya hälsocentralen var på plats vid invigningen. Här samtalar han med distriktssköterskan Carin Årdalh- Persson.
  • Familjeläkaren Ali Ghaffari känner många Alftabor igen då han under tio år arbetade på landstingets hälsocentral på orten.
  • Ett glatt gäng med som jobbar för Alfta Nya Hälsocentral. Carin Årdahl-Persson, Carina Rammelt-Johansson, Yvonne Larsson, Erik Sundholm, medicinsk chef, Elisabeth Winsjansen, verksamhetschef, Lise-Lott Flodin, Ali Ghaffari, läkare, Lise-Lott Flodqvist och Gunilla Rundberg, enhetschef.
  • Eskil, Anna och Ellen Hammarström minglar med Erik Sundholm, Hans Jonsson, Elisabeth Winsjansen och Mats Hamberg.

Nu har Alfta fått sin andra hälsocentral, Alfta Nya Hälsocentral i vårdföretaget Mitt Hjärtas regi. På måndagen var det invigning, öppet hus och även mottagning av de första patienterna. Eskil Hammarström från Mitt Hjärta ansåg att den nya hälsocentralen inte bara var ett alternativ för Alftaborna utan för hela Ovanåker.

Annons

Många Alftabor sökte sig på måndagseftermiddagen till den nyöppnade hälsocentralen i Alfta för att vara med på invigningen, träffa personalen där och titta på lokalerna.

Redan på måndagsmorgonen hade hälsocentralen öppnat dörrarna och tagit emot de allra första patienterna som nu valt den nya hälsocentralen i sitt hälsoval.

- Till att börja med har vi nu en familjeläkare här men vi jobbar på att rekrytera en till, sade Gunilla Rundberg som är enhetschef för Mitt Hjärtas hälsocentraler.

I lokalerna är också två läkarrum iordningställda.

Familjeläkaren heter Ali Ghaffari och är nog känd bland alla Alftabor då han tidigare under tio år arbetat på landstingets hälsocentral i Alfta.

Förutom Ali Ghaffari finns två distriktssköterskor och en undersköterska. En dag varje vecka ska också specialister inom kirurgi och ortopedi besöka den nya hälsocentralen. Sedan kommer även Mitt Hjärta att kunna ställa upp med hjälp från sjukgymnaster, dietister, arbetsterapeuter bland annat.

Ovanåkers kommunalråd Hans Jonsson (C) var inbjuden att förrätta själva invigningen.

- När vi nu har bestämt att vi ska ha vårdalternativ är jag därför stolt att få förklara den här nya hälsocentralen invigd, sade han innan han klippte bandet.

- De här är den första hälsocentralen vi startar som utmanare. Som företagare vet vi inte riktigt vad vi ger oss in på, sade Läkaren Eskil Hammarström som tillsammans med sin hustru Anna driver vårdföretaget Mitt Hjärta .

Mer läsning

Annons