Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Alfta Järn-huset får ny ägare

/
  • Under många år höll Alfta Järn till i det här huset vid Knaggatorget i Alfta innan det upphörde. Senaste ägare är Olle Widell som nu sålt det till Ola Svärdhagen.

Alfta Järn-huset får nu ny ägare. Det är Alftabördige Ola Svärdhagen som den 2 maj officiellt övertar fastigheten efter att ha köpt den av den tidigare ägaren Olle Widell.

Annons

I maj blir Ola Svärdhagen, Bollnäs, ny ägare till Alfta Järn-huset vid Knaggatorget i centrala Alfta.

- Ja, det stämmer. Kontrakt är skrivet och handpenningen är betald, Jag får tillgång till huset den 2 maj, säger han.

Huset har han köpt av Olle Widell som en tid använde det till sitt företag Outside innan det konkursade hösten 2009.

Vad Ola Svärdhagen ska använda huset till är han inte helt klar med i dagsläget.

- Jag är fascinerad av huset för det är så välbyggt och tycker det ska kunna användas till någonting. Jag känner att jag måste komma in i huset innan jag kan säga riktigt till vad jag ska använda det, men troligast blir nog att hyra ut lokaler till någon eller några affärsidkare eller att använda det som ett företagshotell, säger han.

I huset finns två lägenheter med hyresgäster och de blir kvar.

Ola Svärdhagen är uppväxt i Alfta och som lite kuriosa kan det berättas att det bland annat var hans farbror Gunnar som en gång i tiden var med och startade Alfta Järn, ett företag som fanns under många år i fastigheten innan det upphörde. Det finns nostalgiska kopplingar till huset.

- Min pappa Per sommarjobbade på Alfta Järn när han var ung. Han fick då bland annat räkna spik, en och en, har han berättat. Nu är jag inte så dum att jag köper huset av nostalgiska skäl utan för att använda det.

Ola Svärdhagen har under många år jobbat på tidningen Ljusnan och det tänker han fortsätta med. Han äger tidigare en större byggnad i Lottefors där han förvarar en del äldre bilar, men att han skulle flytta dem till Alfta anser han inte vara aktuellt.

Mer läsning

Annons