Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Aefab:s vd tar över även Aicab

/
  • Mikael Reijer, ny vd, och Mikael Jonsson (m), blivande styrelseordförande, för bolaget Aicab.

Nya vinster på att samordna och samarbeta – det hoppas Ovanåkers kommun på att uppnå, när Aefab:s vd nu blir vd också för Aicab, Alfta Industricenter AB.

Första arbetsuppgiften: att förbereda Ol-Andersgården inför första sommaren med världsarvet.

Annons

Bara ett par år efter att Mikael Reijer tillträdde som vd för det kommunala bostadsbolaget Aefab, får han nu ett utökat ansvar. Från och med årsskiftet är han också vd för kommunala Aicab, som bland annat förvaltar Ol-Andersgården och industrifastigheter som Alfta Industricenter.

Och Reijer ser inga problem med att hinna med ytterligare ett ansvarsområde.

– Nej, som vd jobbar jag strategiskt, sen kommer olika andra personer att engageras i arbetet. Det här är också två bolag som redan i dag samarbetar en hel del, och jag ser många möjligheter till att samordna olika tjänster.

Ett av hans första uppdrag är att förbereda inför första sommaren med ett världsarv i kommunen. Ol-Andersgården ska bli ett besökscenter.

– Det handlar bland annat om att göra det mera tillgängligt, att skylta, ordna parkeringsmöjligheter och liknande, berättar Reijer.

Aicab bildades i samband med att kommunen övertog Alfta industricenter, tidigare ÖSA, när FMG lämnade kommunen. Tidigare har bolaget varit ett dotterbolag till Okab, kommunens näringslivsbolag. Men det ligger nu vilande och Aicab sorterar under kommunstyrelsen, tillsammans med Aefab.

Den största delen av Aicab:s fastigheter finns på Alfta industricenter.

– Ett mål är ju att se till att nystartade företag, också till exempel från Bollnäs eller Edsbyn, börjar med att hyra in sig där för att sedan utvecklas, växa och etablera sig på mark som vi kan erbjuda.

Mer läsning

Annons