Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Aefab köper 21:an

Nu står det helt klart att Aefab köper 21:an och fastigheten intill den, vid Gästis i Alfta. Priset blev 1,7 miljoner – något som oppositionen vände sig emot.

Annons

21:an och den intilliggande fastigheten, även kallad annexet, vid Gästis i Alfta, innehåller båda lägenheter. Det är en av anledningarna till att kommunen gärna såg att Aefab, det kommunala bostadsbolaget, tog över fastigheterna. Samtidigt ville man inte att en privat aktör skulle bli köpare, eftersom Gästis använder sig av en del av lokalerna i fastigheten.

Därför förhandlade man med Aefab om en affär. Fastigheterna värderades från början till 2,6 miljoner – men är också i behov av en hel del underhåll. Det ledde till att priset blev 1,7 miljoner.

Oppositionspartierna, med Centerpartiet i spetsen, invände mot det och ansåg att det var ett underpris, och att affären inte skulle gynna kommunens invånare. Men när beslutet fattades i kommunfullmäktige var ändå en majoritet för förslaget, 26 för och 13 emot. Och från och med januari 2013 är det nu Aefab som äger fastigheterna.

Mer läsning

Annons