Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

AB Karl Hedin bygger varuhus i Edsbyn

/
  • Sedan ett par veckor råder det febril verksamhet på den plats där AB Karl Hedin uppför sitt bygg och industrivaruhus i Edsbyn. Förhoppningsvis kommer det att vara klart på försommaren nästa år.
  • Så kommer AB Karl Hedins varuhus för bygg och industri i Edsbyn att se ut.

Sedan ett par veckor pågår bygget av AB Karl Hedins bygg- och industrivaruhus i Edsbyn. När AB Karl Hedin i januari övertog Edmarks Järn var det klart att de ämnade bygga helt nytt utanför centrum. Nybygget på södra industriområdet blir nu en referensbyggnad för hela AB Karl Hedins verksamhet.

Annons

Nu är bygget i full gång av det som ska bli AB Karl Hedins bygg- och industrivaruhus i Edsbyn. När AB Karl Hedin Industri och bygghandel övertog Edmarks Järn i januari var det också företagets avsikt att göra en investering i helt nya lokaler.

Tidigt i våras stod det klart att det att AB Karl Hedins nybygge skulle uppföras på södra industriområdet i Edsbyn och man trodde då att det skulle stå klart för invigning redan nu i höst.

Vad var det som hände?

- Ja, äntligen är vi i gång. Vi trodde nog inte då att projektering skulle ta den tid det gjorde. En annan sak som gjort att det här dragit ut på tiden är själva utformningen. Tanken är att den här byggnaden ska vara en referensbyggnad till andra byggnader som uppförs i Karl Hedin-kedjan, säger Krister Nilsson som är platschef i Edsbyn.

Krister Nilsson påpekar att byggnaden inte enbart blir en bygghandel utan ett varuhus både för industri och byggbranschen.

- AB Karl Hedin satsar nu inte bara på byggsidan utan även industrin. Men för Edsbyborna kommer vi även i fortsättningen att vara en vanlig järnhandel där de kan gå in och köpa sin borrmaskin eller vad de vill ha.

Entreprenör för hela bygget är Edsbyföretaget Husbyggarna AB.

 

Mer läsning

Annons