Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

99 procent går till återvinning

/
  • David Brunkebärg fyller på balpressen för wellpapp.
  • Ägaren Calle Ringbo och butikschefen Margareta Forsblom vid ICA Supermarket i Edsbyn är förstås stolta över att butiken avfall till 99 procent går till återvinning.

ICA Supermarket i Edsbyn imponerar med sitt effektiva återvinnande av butikens avfall. Hela 99 procent av avfallet går till återanvändning vilket imponerar på människor i branschen.

Annons

Frågan är om inte ICA Supremarket i Edsbyn är bäst i landet på att sortera och skicka sitt avfall till återvinning. Erik Gustavsson på återvinningsföretaget ReAgro AB som tar hand om avfallet från butiken är säker på att ingen slår dem.

Vem är näst bäst?

- Ja, det är faktiskt Konsumbutiken i Edsbyn. Vår idé bygger på samarbete med lokala lantbrukare som tar hand om de närliggande företagens restprodukter. Bengt Knutsson i Edsbyn som vi samarbetar med i är väldigt duktig och engagerad och har förstås del i att butikerna i Edsbyn blivit så duktiga.

Annika Helker Lundström som är vd på branschorganisationen Återvinningsindustrierna säger till tidningen att det låter fantastiskt.

- Sådana här siffror måste vara en inspiration för andra företag, säger hon.

 

 

 

Mer läsning

Annons