Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

80 från Svenska Fönster tävlar i VasaStafetten

/
  • Svenska Fönsters vd Henk Noback och många av företagets anställda springer VasaStafetten på lördag.

Hela 80 anställda på Svenska Fönster i Edsbyn med vd Henk Nobak i spetsen kommer på lördag att delta i tävlingen VasaStafetten mellan Sälen och Mora. Ett tiotal gånger har man träffats för att träna inför loppet som är en friskvårdssatsning på företaget.

Annons

VasaStafetten har tre klasser: herrar, damer och mixed med tio deltagare i varje lag som byter av varandra under sträckan Sälen-Mora. Och precis som i Vasaloppets övriga lopp finns här både elit och motionärer i en härlig blandning, från Italien i söder till Jokkmokk i norr, från Norge i väster till Finland i öster. Många företagslag springer stafetten och olika yrkeskategorier brukar dessutom utmana varandra. Till årets stafett är 350 lag anmälda varav tio kommer från Svenska Fönster i Edsbyn.

- När företaget lovade att bjuda på startavgift och boende i Sälen visade det sig att intresset för att vara med var mycket stort, säger Svenska Fönsters vd Henk Noback som själv ska vara med och springa en av sträckorna.

Svenska Fönster har tidigare haft några lag med i Vasaloppets skidstafett, men nu blir det första gången de har lag med i VasaStafetten.

- Här i Edsbyn har de träffats och tränat ett tiotal gånger, inget av våra lag springer i elitklassen. Vi kör med mixade lag av kvinnor och män som springer olika långa sträckor under loppet. Lagen är även blandade av kollektivanställda och tjänstemän.

Henk Noback själv har tidigare åkt Vasaloppets skidstafett och håller sig i form genom att åka skidor, skridskor och jogga.

Mer läsning

Annons