Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

6 000 på Voxna marknad

/
  • Kimmy och Fredric Sjöberg från Runemo hade plockat ihop grejer från verkstaden och garaget för att göra mer plats där. Fredric berättar att han brukar åka till veteranmarknaden i Söräng och så i Homna. Försäljningen rullade på.
  • Lars Kvarnlöf hade åkt ända från Orsa för att vara med under Voxna marknad. Det har rullat på, ansåg han om kommersen och en av kunderna var Per Nilsson från Edsbyn. Man vet inte vad man hittar. Allt är av intresse, konstaterade Per som inte var ute efter någon speciell pryl.
  • Lena Hallstensson från Edsbyn passade på att sticka mellan kundbesöken. Lena hade hemma plockat ihop ett litet loppis med diverse grejer och Sanna Hallstensson fick sälja bra med videofilm, dvd och dataspel. Många knallar kom på lördagsmorgonen, konstaterar de.
  • Raymond Sandqvist köpte sin Volvo Pv 60 av 1946 års modell för två år sedan. Denna modell användes av polisen och militären och nuvarande kungen fick en i 50-års-present. Det här är en lyxvagn, berättar Raymond.
  • Cirka 2 000 kolbullar blev gräddade under Voxna marknad. Pentti Autio och Ulf Karlström var två av de uthålliga kolbullegräddarna. Redan klockan sju på lördag morgon var de på plats och då hade de gräddat kolbullar till klockan elva på fredagskvällen när en trubadur fanns på plats och underhöll.

Voxna marknad uti Homna med veteranmarknad, kolbullar och kuriosa besöktes i år av runt 6 000 besökare. Den startade redan på fredagen. Det är Stig Ohlsson som arrangerade marknaden för tredje året i Homna. Tidigare har han haft den tre gånger i Voxnabruk.

Annons

Drygt 200 knallar fanns på plats och fredagen bjöd på bättre väder än lördagen, då regnet hängde i luften. Men trots det var det på lördagen de flesta besökarna kom. Parkeringsvakterna räknade in över 2 000 bilar så uppskattningsvis 6 000 besökare, trodde Stig hade besökt marknaden. Kolbullegräddarna fick det svettigt.

– Jag hade inte räknat att det skulle bli så här mycket när jag började. Det här har bara växt och växt. Nu får vi hålla till på Sture Brorssons mark, säger Stig.

Många fina veteranbilar stod parkerade på fältet till många besökares förtjusning. Besökarna kunde gå runt och titta på bildelar och loppis-grejer. Marknadsstånden var placerade efter "gator" på en stor åkermark.

Mer läsning

Annons