Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

50 cyklade Ålslingan

/
  • FOTO: LILLEMOR GRANBERGDe tre yngsta som cyklade Ålslingan heter Ida Öhman, 6 år, Elin Öhman, 9 år, och Jonathan Forsmark, 9 år.
  • FOTO: KLAS-GÖRAN SANNERMANJuliette och Kjell Lundin står vid Lökagården i Alfta. Kjell är verkligen en veteran i dessa sammanhang. Han har cyklat de flesta Ålslingor.

Både gammal och ung cyklade Alfta korpens Ålslingan på söndagen. Runt 50 personer tog cykeln och trampade från Lökagården i Alfta mot Gäddvik och sedan tillbaka till Alfta via Runemo.

Annons

– I år var det en glädjande ökning av barnfamiljer som cyklade Ålslingan, konstarerar Lillemor Granberg för Alfta korpen.

De tre yngsta cyklisterna i årets Ålslinga heter Ida Öhman, 6 år, Elin Öhman, 9 år, och Jonathan Forsmark, 9 år.

En verklig veteran heter Kjell Lundin. Han har cyklat Ålslingan nästan varje år sedan starten.

Från början var Ålslingan ett verkligt cykellopp med start vid gamla Alfta Järn, men sedan många år tillbaka har det blivit ett rent motionslopp.

Under många år cyklade man från Alfta antingen en kortare sträcka via Viksjöfors eller en längre via Älvkarhed och Edsbyn till Ovanåkers kyrkby, där det var vätskekontroll.

Men med åren sjönk deltagarantalet och Korpen testade med start förra året att köra Ålslingan i samband med nationaldagsfirandet. Numera cyklar alla 17 kilometer Norrsjön runt.

Mer läsning

Annons