Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

36:e jakthundsutställningen

/
  • Domare Arvid Göransson har kallat upp jämthundarna, hanarna först. På söndagen arrangerades jakthundutställningen för 36:e året i Alfta.
  • Jonas Hungefält från var för första gången i Alfta. Han ville få bekräftat hur jämthunden Fjällägens Ville ser ut. Med var också sonen Axel, 3,5 år.
  • Arne Palm hade en framgångsrik dag med taxen Örnbergets Jumping Jack, som blev BIR i klassen långhårig normaltax, fick Romanicas vandringspris och ASG:s vandringspris för bästa veteran.
  • Stephanie Månsson och Christer Jonsson från Ljusdal ställde ut för första gången med första hunden drevern Charlie. De tog igen sig en stund.
  • Stefan Hansson från Sunnansjö utanför Bollnäs ställde ut första gången med sin gotlandsstövare Austens Humla.
  • Carin Fagerlund och Kenneth Larsson från Älvdalen åkte hemifrån vid sex-tiden på morgonen för att hinna vara på plats med sin jämthund Siri, som gjorde sin första utställning.

På söndagen invaderades den natursköna Forsparken och fotbollsplanen i Alfta av 230 jakthundar och deras ägare. Det var då dags för det 36:e året för den årliga jakthundsutställningen, som numera lockar hundägare från både Sverige och Norge.

Annons

Arrangemanget i Alfta är i dag en av de största jakthundsutställningarna i vårt land. I de fem domarringarna blev hundarna bedömda under dagen.

Carin Fagerlund och Kenneth Larsson från Älvdalen åkte hemifrån vid sex-tiden på morgonen för att hinna vara på plats med sin jämthund Siri, som gjorde sin första utställning.

– Det är fint här i Forsparken och det är ett trevligt ställe för hundutställningar. Det är också lagom stort här, säger Carin och Kenneth.

Resultat:

Bästa stövare: Finska stövaren Kilbackens Raju-Juntti - ägare: Jan Zakrisson, Mora.

Bästa älghund: Norska älghunden (svart) Satto - ägare: Kamilla Engen, Norge.

Bästa skällande fågelhund: Finska spetsen Bietarbaktes Aito - ägare: Anders Lidén, Järbo.

Bästa drever: Drevern Mönstergårdens Gessle - ägare: Per Wälås, Gäddvik.

Bästa tax: Långhåriga dvärgtaxen Bothniás Ou Xerxes Pipo Rödlöga - ägare: Eva Mindesparr, Åkersberga.

Mer läsning

Annons