Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

23-årig kock övertar campingen i Voxna

/
  • Stig Olsson arrenderar nu ut sin campiganläggning som tidigare hette Voxnadalens Kanot och Camping till Christoffer Karlström som ändrar namn till Voxnabruks Kanot och Camping.

23-årige Christoffer Karlström från Voxnabruk tar nu över driften av Voxnadalens Kanot och Camping efter Stig Olsson som byggde upp anläggningen för 20 år sedan. Nu städas och målas det för fullt på campingen i väntan på att turisterna ska börja dyka upp i maj.

Annons

Den 23-årige kocken Christoffer Karlström från Voxnabruk tar nu över driften av den campinganläggning, Voxnadalens Kanot och Camping, som Stig Olsson byggde upp norr om Voxnabruk för precis 20 år sedan. På campingen finns det bland annat 40 husvagnsplatser och rum med 28 bäddar.

Genom möjligheten att hyra kanoter och med fina paddlingsmöjligheter i området har campingen blivit ett populärt utflyktsmål för många. Det är allt från enskilda kanotentusiaster till familjer eller företag som anordnar så kallade kickoffer.

Camping blir tills vidare kvar i Stig Olssons ägo som han nu arrenderar ut till Christoffer Karlström. Stig Olsson som i dag är 70 år har under senare år varit drabbad av sjukdom och är väldigt glad åt att någon annan nu tar över.

- Det blir väldigt bra att Christoffer tar över så här genom att arrendera, att han får prova på. Han har tidigare hjälpt till här på campingen och har erfarenheten. Sedan så är han ju en Voxnakille som tycker om Voxna, säger Stig Olsson.

Christoffer Karlström är egentligen kock och jobbar just nu som sådan på Mora Hotell plus att han även rycker in och lagar maten på Voxna herrgård. Från den i maj upphör dock kockjobbet i Mora för då öppnar campingen i Voxna för säsongen.

- Eftersom det är ett nytt företag som driver campingen måste det vara ett nytt namn så hädanefter blir det Voxnabruks Kanot & Camping, säger han.

Att bli egen företagare är inget som oroar honom.

- Min pappa har eget företag så jag får nog den hjälp jag behöver.

En anställd tänker han ha.

- Sedan får jag väl ta hjälp av mamma, pappa och mina bröder, säger han.

Någon matservering för gästerna på campingen finns inte i dag. Det blir kanske ett problem för en kock att lösa.?

Mer läsning

Annons