Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

17 släktingar och vänner i samma kanot

/
  • Ett lite annorlunda semesteräventyr gör det här gänget av släktingar och kompisar när de varje år åker storkanot på Voxnan.
  • Den stora kanoten är ett rejält åbäke som man hjälps åt att skjuta nerför den höga sandstranden vid Vinströmmen för att få ner den i ån.
  • Elvira Alferyd från Lidköping som är i Edsbyn och hälsar på mormor en vecka var med på kanotturen för första gången och tyckte det skulle bli spännande.

En kanottur efter Voxnan kan kanske vara ett bra semestertips. De tycker i alla fall ett gäng på 17 semesterhemvändare, barn och vuxna, med rötter i Alfta och Edsbyn som nu för tredje året i rad samlades för att ta en kanottur mellan Vinströmmen och Voxnadalens kanot & camping i Voxbo. Det som gör det lite annorlunda att de gör det tillsammans i en och samma stora kanot.

Annons

Regnet börjar precis falla från en grå himmel när deltagarna drar den stora kanoten nedför den höga sandstranden vid Vinströmmen norr om Voxna. För tidningens något förvånade reporter som helt apropå dykt upp kan de berättar att de är släktingar och bekanta med rötter i Edsbyn och Alfta som nu för tredje året gör en gemensam dagstur i den stora kanoten som de brukar hyra.

Allt som allt är de 17 stycken som i dag bor i Falun, Lidköping och Stockholm.

Sune Jonsson som växte upp i Ämnebo utanför Edsbyn är styrman på färden efter ån.

- Det är en väldigt lätt sträcka att paddla utan några farliga forsar som brukar ta fyra timmar. Den här stora kanoten är det också i det närmast omöjligt att välta med, säger han.

Pannkakor, sallad och bullar har de tagit med sig i ryggsäckarna för pausar tänker de göra.

- Vi ska bada bara solen tittar fram igen, ropar någon från kanoten när den glider iväg ut på vattnet.

Mer läsning

Annons