Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

16-åring bakom kafédisken

/
  • Isabella Granmyr, 16 år, står för kaféverksamheten i Runemo under söndagskvällarna.

I sommar står sextonåriga Isabella Granmyr bakom kafédisken på Runemo byagård under söndagskvällarna. Sommarjobbet är på eget initiativ.
– Jag ville hålla på med något och café är roligt, säger hon.

Annons

Cirka en timme före öppningsdags, klockan 18 på söndagar, kommer Isabella Granmyr till Runemo Byagård för att förbereda med kaffekokning och framdukning till söndagskaféet. Någon längre sträcka behöver hon inte pendla, hon bor cirka 30 meter bort, säger hon.

Anledningen till att det är just hon som står bakom kafédisken i sommar är viljan att göra något. Det gjorde att hon frågade Roland Apelgren, ordförande i bygdeföreningen i Runemo, om de behövde hjälp med kaféet.

– Då sade han att jag gärna fick driva det i sommar, säger Isabella Granmyr.

Öppettiderna med tre timmar varje söndag gör att hon också hinner med sommarlov och ytterligare ett jobb, i stall. Hon gick nyligen ut nian från Alftaskolan och till hösten är det Naturbruksgymnasium som gäller, med siktet ställt mot trav.

Någon anstormning av gäster har hon ännu inte haft men så har marknadsföringen heller inte varit så omfattande. En skylt är sätts upp vid vägen när det är öppet och så har hon lagt ut på Facebook så att vännerna vet vad hon gör. Flera har lovat att komma hela sommaren.

Hittills har hon använt förrådet av bakverk som fanns på byagården men till nästa helg ska hon börja baka själv.

– Det jag är bäst på är kladdkaka, men jag tycker om att baka så det blir muffins, sockerkaka och kanske cheesecake, säger hon.

Det kan bli så att öppettiderna utökas.

– Tre timmar går jättefort så jag kanske kan ha öppet längre. Det beror på hur många som kommer också, vi får se, säger hon.

Mer läsning

Annons