Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

1099 kronor för diesel Marianne inte tankat

/
  • Enligt den senaste räkning från OKQ8 skulle Marianne Österberg i Knåda bland annat betala 1 099 kronor för diesel som hon tankat på en OKQ8-mack i Solna. Problemet är att Marianne inte varit till Stockholm på några år och dessutom kör bensindriven bil.
  • Nu har Marianne Österberg spärrat betalkortet från OKQ8 i fall någon kapat koden. Vad som egentligen hänt då hon fick en räkning på diesel hon aldrig köpt utreds nu både av OKQ8 själv och polisen dit hon gjort en anmälan.

Marianne Österberg i Knåda har fått en räkning på 1 099 kronor för diesel hon skulle ha tankat på en OKQ8-bensinstation i Solna, Stockholm, under februari. Själv kör hon en bensinbil och har inte varit till Stockholm sedan 2008.

Annons

Marianne Österberg, 72 år, som bor i Knåda utanför Edsbyn blev verkligen paff när den senaste bensinräkningen från OKQ8 kom. Enligt den skulle hon en dag i februari ha tankat diesel för 1 099 kronor på OKQ8:s bensinstation i Vreten, Solna.

Mariannes bil drivs med bensin och hon har inte varit i Stockholm sedan 2008. och hennes bil drivs med bensin.

Men där har tydligen någon använt den kod hon har på hennes OKQ8-betalkort. Hur någon lyckats komma över koden kan hon inte förstå.

- Jag har bara använt det när jag tankar här i Edsbyn eller någon gång i Alfta, säger hon.

Marianne Österberg har spärrat kortet och även polisanmält det inträffade.

- Jag vände mig även till den bensinstation där det påstås att jag skulle ha tankat. Han som är chef för stationen verkade inte riktigt tro på mig, säger Marianne.

När tidningen ringer upp säger Christian Åkerblom som driver stationen att man håller på att håller på att utreda det inträffade. Han kan också berätta att den person som använde sig av Marianne Österbergs kod hade fått legitimera sig.

- Det personnumret stämmer inte alls med Marianne Österbergs så hon ska inte behöva betala det här, säger han.

Kontokortsbrotten har minska kraftigt under senare tid då korten gjorts säkrare bland annat genom de chip som sitter på dem.

- Men vi har fortfarande många kontokortsbrott att jobba med, säger Sten Eriksson på Bedrägerirotel Nord i Stockholm.

Skimming, eller kopiering, är en vanlig metod att kapa kort på.

- När det gäller kortläsare vid bensinstationer är det främst obemannade och obevakade stationer som drabbas av skimming, berättar Peter Malmgren vid OKQ8 Bank.

Peter Malmgren vid OKQ8 Bank har dock inget svar på om Marianne Österberg drabbats av ett bedrägeri eller om det är den mänskliga faktorn som varit framme.

- Jag lovar att vi kommer att gå till botten med det här för att ta reda på vad som hänt. I dag kan vi inte ge svaret.

Mer läsning

Annons