Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

10:e Vägen till livet

/
  • Anders Olsson, Stig Edvinsson, Anders Nygren, Hans Jonsson, Roger Collin, Per Hägerö och Gunnar Lindbom deltog alla i Ovanåkers kyrka under årets Vägen till livet-gudstjänst.
  • Anders Olsson, Stig Edvinsson, Anders Nygren, Hans Jonsson, Roger Collin, Per Hägerö och Gunnar Lindbom deltog alla i Ovanåkers kyrka under årets Vägen till livet-gudstjänst.
  • Stig Edvinsson konstaterar att det är viktigt att det verkligen finns plats för alla passagerare i bilen, att alla har bilbältena på och att chauffören är pigg och fräsch när han/hon kör barnen/ungdomarna till träning eller matcher.
  • Susan Reistad spelade fiol i kyrkan och ledde processionen med alla som medverkade under familjegudstjänsten.
  • Gunnar Lindbom från Hille IF-fotboll, Ellen Lindström och Per Hägerö från AIK-fotboll deltog.
  • Roger Collin och Anders Nygren från Svenska innebandyförbundet fick en budkavle.
  • Efter gudstjänsten kunde den som ville åka upp 13 meter i luften med räddningstjänstens hävare.
  • Mellan två och tre kilo karameller kastades ut från hävaren och på marken var det många som ville vara med och fånga godbitarna.

I år var det 10:e gången trafiksäkerhetsgudstjänsten Vägen till livet firades i Ovanåkers församling. Sedan första året 2001 har mellan 30 och 40 idrottsföreningar, klubbar och specialidrottsförbund fått den speciella budkavle som brukar delas ut i samband med gudstjänsten.

Annons

I år var det Per Hägerö från AIK-fotboll, Roger Collin och Anders Nygren från Svenska innebandyförbundet och Gunnar Lindbom från Hille IF-fotboll som fick ta emot sina budkavlar av Stig Edvinsson från SEKO Väg och ban (som är facket för bland andra vägarbetarna) och Anders Olsson från Edsbyns IF i Ovanåkers kyrka.

Tanken är att öka trafiksäkerhetstänket bland landets idrottsföreningar, klubbar och idrottsförbund.

– Idrottsrörelsen är Sveriges största folkrörelse, som engagerar 2,5 miljoner personer totalt. Idrottsrörelsen reser 25 000 mil varje år till träningar och matcher. Det är viktigt att dessa resor är trafiksäkra, säger Stig Edvinsson som tillsammans med Edsbyns dåvarande bandytränare Sören Persson startade Vägen till livet i samarbete med Ovanåkers församling, polis och räddningstjänst.

Mer läsning

Annons