Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu tas nya tag i Företagsringen

/
  • Företagsringen har rekryterat. Nu är Johan Persson ny vd och Mona Nilsson medlemsansvarig.

Företagsringen har nyrekryterat. Nu finns Johan Person på vd-posten och Mona Nilsson som medlemsansvarig. Tillsammans ska de jobba för fler medlemsföretag – gärna från Söderhamn.

Annons

Företagsringen i södra Hälsingland har funnits i elva år. En som var med och grundade föreningen är Per-Åke Svensson. I maj, strax efter att Företagsringen fått ny styrelse, lämnade han sin vd-post.

Föreningens nyvalde ordförande Mikael Reijer, också vd Aefab, har fått rycka in i hans ställe. Nu behövs det inte längre. Den här veckan har Söderhamnaren Johan Person börjat som Företagsringens nya vd och koordinator. Uppdraget sträcker sig till att börja med till årsskiftet.

Vid sin sida har han Mona Nilsson; medlemsansvarig. Tillsammans ska de arbeta en knapp heltidstjänst åt föreningen. Parallellt fortsätter Johan Person med sitt eget konsultföretag med uppdrag som bland annat vd för Nordic Gym och Mona Nilsson på jobbet som ekonom för XL-Bygg Forsell.

Johan Person kom i kontakt med Företagsringen för åtta år sedan, då som en vanlig medlem.

– Det känns spännande. Vi kommer att försöka ta reda på vad våra medlemmar vill och försöka skapa en större kundnytta, säger han.

Under hans år har föreningen förändrats.

– När jag kom med låg inriktningen på nätverkande, kompetensutveckling och samverkan mellan medlemsföretagen. Nu har också Regionens utveckling tillkommit och ligger högt på agendan, säger han.

De flesta medlemsföretagen finns nu i Bollnäs och Ovanåkers kommun. Ett av mål är att få in fler medlemsföretag från Söderhamn i föreningen.

Kanske finns en och annan som har svårt att se en konkret nytta med Företagsringen, men medlemsansvariga Mona Nilsson har upplevt den på nära håll.

För drygt två år sedan fick hennes man jobb på Edsbyverken och familjen flyttade till Hälsingland. Här fick hon hjälp att hitta ett nytt jobb genom Medflyttningsservice – en tjänst som föreningen har för att underlätta inflyttning till regionen.

Mona Nilsson tycker också hon att det här är ett spännande uppdrag. Redan innan hon började nya tjänsten plöjde hon igenom alla gamla styrdokument och handlingar hon kunde komma över.

– Företagsringen har ju funnits i drygt tio år. Nu vill vi göra något nytt, samtidigt finns en upparbetad struktur att jobba vidare med, säger hon.

Nu är de nya på jobbet och ska sätta sig in i verksamheten. I höst kommer de bland annat att åka runt och träffa medlemsföretagen för att höra vad de vill ha ut av föreningen. Företagsringens övergripande mål är att utveckla individer, företag, bygden och samhället.

Mer läsning

Annons