Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Norrala gjorde jobbet – men kan inte räkna in ett kval riktigt än: "Det är långt dit"

En match är kvar – seger där och Norrala kvalar till division 3.
Problemet är bara att Ljusne väntar när säsongen ska avgöras.
– De kanske tycker det är roligare att slå oss än Edsbyn, säger Jonas Lööw-Ohlsson efter 3–1 borta mot Ilsbo.

Annons

Norrala krigar med Edsbyn om andraplatsen bakom Ljusne som betyder kval till division 3. Båda står på 33 poäng med en omgång kvar att spela – Norrala ligger före i tabellen med två plusmål på Edsbyn.

Så allt är upplagt för en rafflande avslutning nästa helg när Edsbyn möter mittenlaget Vismarå och Norrala ställs mot Ljusne. Och för Jonas Lööw-Ohlsson ligger det ännu lite mer i potten.

Norrala ligger tvåa med bättre målskillnad än Edsbyn. Nästa helg avgörs kampen om en kvalplats till division 3.

Inför sista omgången leder han skytteligan i fyran – två mål för Ljusnes Ivan Levoschko.

– Det hänger på våra försvarare i sista matchen. Jag har aldrig vunnit ligan förut och det vore kul, nu är man 90 minuter bort bara. Det är alltid kul att bidra, säger 26-åringen, som även svarade för ett mål när Norrala slog bottenlaget Ilsbo med 3–1.

Ilsbo bjöd på ett självmål tidigt i matchen, SImon Åberg fyllde på med 2–0 på straff tidigt i andra halvlek och Jonas Lööw-Ohlsson fastställde segern till 3–1 när han satte sitt 20:e mål för säsongen.

– Det var egentligen en dålig match för oss, det var rätt buttert i omklädningsrummet efter matchen trots segern. Vi hade velat göra några fler för att bättra på målskilnaden. Men vi var klart bättre än dem, det var aldrig oroligt ens när de gjorde 1–2, det var deras enda målchans, säger Jonas Lööw-Ohlsson.

Med tanke på förutsättningarna inför slutomgången vill Norralaanfallaren inte prata kval än, men han vet att laget kan bli en obehaglig överraskning om de når dit.

– Vi har ju haft en del tränarbyten, men just nu har vi hittat en riktigt struktur i spelet, för första gången på hela året. Jag tror vi kan bli riktigt farliga om vi tar oss till ett kval, men det är långt dit, säger han.

För Ilsbo blev förlusten extra tung då Trönö vann sin match mot Färila med 4–1. Inför sista omgången ligger Ilsbo på kvalplats, två poäng före Trönö, men med sämre målskillnad. I sista omgången ställs Islbo mot Färila och Trönö möter Stugsund.

Dramat lever i båda ändar av tabellen...

Matchfakta

Ilsbo–Norrala 1–3 (0–1)

Mål, Ilsbo: Johnny Lundberg.

Norrala: Daniel Andersson, Simon Åberg, Jonas Lööw.

Domare: Sorin Aruncutean, Edsbyn.

Publik: 63

Färila–Trönö 1–4 (0–1)

Mer läsning

Annons