Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

X-trafik övertar buss 35

/
  • Försöksperioden med buss 35 är över den 13 juni. Brobergs buss lämnar över till X-trafik.

Gratisturerna med buss 35 är snart ett minne blott. Till hösten blir försöket med tvärförbindelse mellan Harmånger och Bergsjö upphöjt till reguljär linje. X-trafiks avgiftssystem införs.

Annons

– Tre turer är lagda fram och åter varje vardag från måndag till fredag. Under sommaren går ingen trafik. Vi börjar köra när skolorna drar igång den 17 augusti och fortsätter sedan oavbrutet till nästa tidtabellsskifte i juni 2010, säger trafikplanerare Andreas Eriksson på X - Trafik i Gävle.

Nettokostnaderna för linje 35 finansieras av Nordanstigs kommun. Länstrafiken har upphandlat trafiken. Inte oväntat blir det KR -Trafik, nybliven totalentreprenör för hela Hälsingland, som tar över 35:an efter Brobergs Buss i Gnarp.

– Vi strök den fjärde och sista turen under försöksperioden. Samma gäller den anropsstyrda taxiturerna, kommenterar Ann Gottwall, trafikhandläggare på Nordanstigs kommun.

En annan nyhet i kollektivtrafiken för Nordanstig är en extra dubbeltur mellan Bergsjö och Gnarp med avgång 17.20 från Bergsjö. Nattbussarna blir fler.

Mer läsning

Annons