Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

WSP ska lösa konflikt i Sörfjärden

/
  • Karl-Erik Nordlund från Gnarp ingår i vägvalsgruppen. Han leder KEN - gruppen som med egna utredningar försökt motbevisa Nordanstigs Vattens gemensamhetslösning. Stuga i Ol-Ers täkten.
  • Kjell Edholm har civilt stor kunskap i vatten - och avloppsfrågor. Sundsvallsbo med fastighet i Sörfjärden. Ingår också i vägvalsgruppen.

Konsultfirman som en gång för alla ska lösa va - problemet i Sörfjärden är upphandlad.

Slutstriden stod mellan teknikkonsulterna Sweco och WSP.

Längsta strået drog WSP.

Annons

Men värste konkurrenten Sweco accepterar ännu inte utslaget. Konsultföretaget har anfört kritiska synpunkter på upphandlingsprocessen. Det kan om de väljer att gå vidare och överklaga försena utredningen avsevärt. Målsättningen är annars enligt Thord Wannberg på Nordanstigs kommuns att presentera slutsatserna någon gång i september.

– Kritiken från Sweco och det eventuella överklagandet hanteras av Inköp Gävleborg som bistått oss med själva upphandlingsförfarandet.

Totalt lämnades det in fyra offerter som nagelfarits av den så kallade vägvalsgruppen. I gruppen ingår fem representanter för fastighetsägarna i Sörfjärden och Ol-Ers täkten samt Thord Wannberg som gruppens talesman. Karl Erik Nordlund i Gnarp sitter med liksom Kjell Edlund Bertil Åsén, Lennart Jönsson och Bertil Olsson.

– Den som till sist förordades uppvisade den högsta kompetensen för att göra en kvalificerad och tillförlitlig utredning. Där var vi helt överens inom gruppen, slår Karl-Erik Nordlund fast.

Utredningen får kosta 200 000 kronor.

Mer läsning

Annons