Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Voltade efter vansinnesfärd

/
  • Så slutade vansinnesfärden från Bergsjö strax efter tolv på söndagsmiddagen.
  • På grund av räddningsarbetet blockerades länsvägen.  Långa köer uppstod. Trafikanter uppmanade vända och ta alternativa vägar.

(Uppdaterad 16:02) Efter en vansinnesfärd från Bergsjö och söderut voltade den fullsatta personbilen i utförslöpan ner mot Yttre. Tre yngre män och två kvinnor satt i bilen. Kvinnorna lades in på sjukhus med allvarliga skador.

Annons

Bilen var på väg mot Hudiksvall när olyckan inträffade några minuter efter tolv på söndagen.

På länsväg 658 rådde bitvis blixthalka och bilister berättar om Saabens skräckomkörningar.
- De drog förbi mig i backen i hög hastighet. Plötsligt var min bil insvept i ett moln av snörök och under ett kort ögonblick såg jag ingenting. Sedan upptäckte jag den kraschade bilen liggande på taket vid sidan av mötande vägbana. Det var tur att det inte kom någon bil från Ilsbohållet, säger Bergsjöbon Tommy Hansson.

Han berättar att vägbanan var förrädiskt isbelagd på vissa sträckor och att han måste anpassa hastigheten rejält. Olycksbilen bedöms däremot ha hållit en snitthastighet på 100 km i timmen under rallyfärden från Bergsjö.
Föraren och hans fyra passagerare lyckades ta sig ur bilvraket. Några av dem blödde kraftigt.

Räddningskåren i Jättendal var på plats på en kvart trots att de på grund av halkan måste dämpa utryckningshastigheten. Flera ambulanser skickades till Yttre. De två kvinnorna är i åldern 15-20 år och båda transporterades till Hudiksvalls sjukhus med allvarliga skador. Två män blev kvar på olycksplatsen och förhördes av polis.

- Männen är kända av oss sedan tidigare. Det finns misstanke om att föraren varit påverkad. Blodprov tas på sjukhuset, uppger polisen i Hudiksvall.
Långa köer bildades på länsväg 658. Trafiken kunde inte släppas fram förrän bilen var bärgad. X-trafiks linjebuss blev därför kraftigt försenad.
Många bilister på väg mot Hudiksvall vände och körde via Jättendal.

Mer läsning

Annons