Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Visionskryssning ställs in

Den planerade kryssningen med vision 2020 är inställd. Det blev för dyrt att hyra hela båten som blev enda möjligheten för att kommunen skulle kunna disponera eget utrymme på båten.

Annons

200 platser var bokade för Nordanstigs räkning på en kryssning i början av februari. Men missförstånd med rederiet leder till att kryssningen måste avbokas.

– Båten tar 100 personer till utöver de platser vi bokat. Men vi kan inte få något eget utrymme att vara i utan att vara med de andra 100 personer som kan åka med båten. Och det krävs att vi kan sitta ostört för att vi ska kunna genomföra dagen, säger Anders Nordén, näringslivschef.

Tanken var att de som ville åka med på kryssningen skulle betala 500 kronor var. Sedan skulle en del sponsorer skjuta till resten av kostnaden.

– Om vi skulle hyra hela båten skulle det bli kostnader för flera hundra tusen kronor för kommunen. Förutsättningen för att vi skulle genomföra den här kryssningen var att kommunens budget inte skulle drabbas, säger Anders Nordén.

Nu kommer det i stället att hållas någon aktivitet i Nordanstig i början av februari.

– Luften ska inte gå ur oss på grund av det här. Nu tittar vi på andra lösningar för att genomföra det program som vi har planerat, säger Anders Nordén.

Mer läsning

Annons