Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vinnare, raggare och burgare på Swap Meet i Gnarp

/
  • Från Sundsvall och Timrå kom Emelie Ahlmark och Madelen Sandlund, och gjorde reklam för en ung raggarklubb.
  • Vit som snö var den, nästan, den Imperial som stod prydligt parkerad utanför Gnarpsviljan.
  • – Det är första året för henne, sa Hasselaborna Billy Högdahl och Malin Lundin, som letade en leksaksbil åt månadsgamla dottern Moa.
  • Nej, Peter Dahlberg körde inte nercabbat på sin Ford Galaxy -65 i lördags.
  • Mycket mer amerikanskt än så här blir det inte, en Dodge Coronet -58.
  • Lars Wasell från Bergsjö blev glatt överraskad då hans Volvo duett knep pokalen för bästa europé, som Tomas Henning överräckte.

I fjol var det tioårsjubileum för Mid Sweden Rebels Swap Meet, och traditionen fortsätter. Även i år var försäljarborden fullbokade och trängseln total då Gnarpsviljans portar slogs upp.

Annons

Efter fjolårets tioårsjubileum fortsätter Mid Sweden Rebels i Gnarp att arrangera det som är något av julafton för både äldre och yngre entusiaster, på Swap Meet finns alltid mer eller mindre udda prylar till motordrivna fordon allt från tändstift till Saab Monte Carlo till skärmar åt första generationens VW Golf, och mycket, mycket mer, i oljiga papplådor, eller på bord och bänkar.

Men även retroprylar utan motoranknytning gick att köpa. Minimala trafikmärken för Dinky-Toys-bilar att följa, böcker om flyg, trasmattor, stickning eller trädgård, liksom skivor, prydnadssaker, fickur, mobiltelefoner, kaffebröd och godis, samt förstås: hamburgare och fika som såldes hos Gnarps ridklubb.

Både veteraner som Tore Wennman, välkänd bilprofil i Gnarp och nykomlingar som Emelie Ahlmark och Madelen Sandlund, hade lyckats boka ett av de 110 borden, som i år lär ha tagit slut rekordsnabbt.

– Vi är här för att visa upp vår "raggarklubb", RRU, röret rakt ut, i Sundsvall. Den drivs helt av ungdomar, berättade Emelie Ahlmark och Madelen Sandlund, som med retrostuk på kläderna hittat ett hörnbord längst in.

För två år sedan delades ingen pokal ut för bästa europé , i fjol fanns ingen på plats för att hämta , men i år vann Lars Wasell, Bergsjö/Alnö, som kom till Swap Meet i sin Volvo Duett, på plats och fick priset. Däremot var ägaren till bästa amerikanaren, som gick till en Dodge, inte kvar för att hämta sin buckla hos Tomas Henning.

Se även bilder från 2013 års Swap meet på Gnarpsviljan här , och från år 2012 här .

Mer läsning

Annons