Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vill ha Gnarpsstationen kvar

/

Om drygt 10 år ska nya Ostkustbanan stå klar. Men hur blir det i Gnarp - blir stationen kvar?

Annons

Infrastruktursatsningarna i Nordanstigsområdet väcker frågor. Stadsbyggnadskontoret planerar, och medborgare hör av sig med frågor, funderingar och förslag. Som nu i veckan:

"Det vore skönt ju närmare nuvarande E4 den hamnar eftersom det blir lättare för räddningstjänsten att rycka in om olyckan skulle vara framme" skriver en person, vars egen familjehistoria är starkt knuten till järnvägen. Skribenten, som bor i Gnarp, vill dessutom behålla byns station, så de utan bil eller körkort kan bo kvar och pendla.

"Varför inte behålla det nuvarande spåret för X-trafiken och göra ett nytt för de förbipasserande tågen. På detta sätt slipper man också riva de två 1600-talshusen samt det gamla vackra kapellet som också är k-stämplat" tipsar brevskrivaren, som bor påpekar att det inte går att ångra sig i efterhand när kultur- och byggnadshistoria försvunnit.

Stadsarkitekt Kristina Englund har i ett svar till brevskrivaren berättat att den fördjupade översiktsplanen går ut på samråd i april och att planförslaget inom någon månad läggs ut på kommunens hemsida. "Ta del av planförslaget då så har du möjlighet att lämna synpunkter" skriver stadsarkitekten.

Mer läsning

Annons