Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vattenskador i populärt kapell

/

Med en avslutad sommarsäsong - som har lockat en lång rad besökare till det gamla baptistkapellet i Sörfjärden - måste nu andelsföreningen som äger huset, ta itu med en stor vattenskada om man ska kunna fortsätta, och kanske till och med kunna utvidga, verksamheten till nästa år.

Annons

Sedan mitten av juni har utställningar och konserter avlöst varandra i det röda kapellet mitt i byn i Sörfjärden. Och det har varit många boende i den lilla fiskebyn - men också ett stort antal tillresta besökare - som har uppskattat det varierade kulturutbudet, berättar Evan Berjlund, från Andelsföreningen Sörfjärdens Kapell, som äger kapellet. Men en stor vattenskada i kapellets kök, orsakad av att det gamla avloppet har slutat fungera, riskerar nu att ställa till det för föreningens verksamhet. Hela bjälklaget är fuktskadat och måste tas bort och nytt golv läggas in. Dessutom måste man ordna ett nytt avlopp. En del av kostnaderna täcks av försäkringen, men mycket får föreningen stå för själv.

- Men i gammal sann bönehusanda, har vi fått in en hel del frivilliga bidrag från våra besökare, som känner ett stort engagemang för kapellet, berättar Evan Berjlund, medan han inspekterar reparationsarbetet i köket.

För att kunna fortsätta - och eventuellt också utöka verksamheten - nästa år, är man dock även beroende av en annan sorts engagemang, nämligen hjälp med de många olika praktikaliteter som behövs för att evenemangen ska kunna genomföras, alltifrån att boka musiker och konstnärer till hjälp med serveringen under de olika aktiviteterna.

- En idé som vi har inför nästa år - och som många gäster och besökare efterfrågat under sommaren - är att man skulle kunna driva en permanent caféverksamhet i kapellet, säger Evan Berjlund. För detta krävs dock att vi löser avloppsfrågan, men det hoppas jag att vi kan göra inom kort i samråd med miljökontoret.

Mer läsning

Annons