Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Värsta chocken över

/
  • Britta Eriksson från Bergsjö var inne och lämnade sina recept. Margareta Skogström expedierade.

Värsta chocken har lagt sig efter det väpnade rånet. Apoteket Björnen i Bergsjö är igång igen.

– Tills vidare rycker jag och andra kolleger in vid disken, säger Margareta Skogström från Forsa.

Annons

Hon täcker upp medan den ordinarie personalen på Bergsjöapoteket får fortsatt professionell hjälp med bearbetningen av händelsen. De behöver inte gå i operativ tjänst förrän de själva känner att de kan gå tillbaka fullt ut.

Det gäller den medarbetare som tjänstgjorde vid råntillfället och blev direkt utsatt för det otäcka hotet av den unge våldsmannen. Men det gäller även hennes två nära arbetskamrater på Björnen.

Margareta Skogström hade många kunder inne på fredagsförmiddagen. Många uttryckte sin ilska över att människor som utför viktiga samhällsuppgifter inte längre kan känna sig trygga.

– Det är hemskt när man tänker på det. Att det var stängt dagen efter rånet förstår jag, För min del kunde jag vänta någon dag med att ta ut min medicin, säger pensionären Britta Eriksson från Bergsjö.

Britt Persson från Bergsjö stod också i receptkön på fredagsförmiddagen. Hennes spontana reflexion gäller den 15 - årige rånaren:

– Att en så ung grabb förstör hela sin framtid bara för att få tag i lite fickpengar. Det är tragiskt och ställer till ett stort lidande för de drabbade.

Mer läsning

Annons